"Det är ett beslut som växt fram"

IFK Göteborgs ordförande Kent Olsson lämnar sin post. Nu behöver Blåvitt en ny klubbchef och ny ordförande.

ANNONS
|

Först klubbchefen. Sedan ordföranden.

Beskedet att Kent Olsson bestämt sig för att sluta som ordförande i IFK Göteborg kom bara en vecka efter det att IFK:s klubbchef Seppo Vaihela fått gå – och efter en säsong där det blåst rejält kring de sportsliga prestationerna.

- Det har inget med mitt beslut att göra eftersom jag fattade det i slutet av september. Jag är ingen quitter på det sättet. Vi har en bra infrastruktur i klubben men det fokuseras så klart mycket på den sportsliga biten, säger Kent Olsson.

Han har varit ordförande i IFK Göteborg sedan 2009 och han tänker inte ställa upp till omval vid årsmötet i mars nästa år.

ANNONS

- Det är ett beslut som växt fram. Jag har fått mer att göra på jobbet och i familjelivet och får helt enkelt inte ihop det. Som ordförande i IFK Göteborg måste man vara hungrig och fokuserad eftersom det är viktigt för så många. Det finns en risk att jag inte mår bra och jag vill inte komma i det läget, säger Kent Olsson till gp.se.

Att vara ordförande i en storklubb som IFK Göteborg är ett dygnet runt-jobb. Kent Olsson berättar att han har lagt sin semester när det varit speluppehåll, att han avstått fester för att åka på bortamatch dagen efter, att det ringer stup i kvarten plus att han tänkt på olika saker som ska lösas hela tiden.

- Jag har ju varit med i klubben sedan 1978 så jag visste ju att det skulle bli väldigt mycket. Jag kanske skulle haft en schackklocka hemma för att veta exakt, men en normal vecka lägger jag väl tjugo timmar på Blåvitt. Låga veckor blir det runt tio. Plus heltidsjobb. Man lever med det dygnet runt. Jag har utflugna barn och en förstående sambo så det har, och är, perfekt, men jag får inte ihop tiden längre, säger han.

ANNONS

I mars nästa år ska det alltså väljas en ny ordförande till klubben. Samtidigt pågår jakten på en ny klubbchef som bäst.

- Jag tror att det finns en fördel i att det kommer in två nya personer som kan se med nya ögon och som har ny energi. Vi har ingen påtänkt i nuläget till jobbet som klubbchef. Vi har heller inte gjort några intervjuer än. Vi håller på i styrelsen och knyter upp spelet och tidsplanen, säger Kent Olsson

.

ANNONS