Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Dejan Kulusevski tillbaka i EM-truppen

Dejan Kulusevski är tillbaka i EM-truppen. Och därmed aktuell för spel mot Slovakien på fredag.
– Jag är glad för hans skull, för min egen skull och för hela svenska folkets skull, säger Albin Ekdal.

För en dryg vecka sedan kom beskedet: Dejan Kulusevski hade testat positivt för covid-19. Landslagsanfallaren isolerades från övriga truppen och spelade inte EM-premiären mot Spanien (0–0).

Nu kommer dock glädjande beskedet.

Under onsdagsförmiddagen meddelar landslagsledningen att Kulusevski har återanslutit till truppen – och under dagen körde han ett individuellt fotbollspass.

I och med beskedet är 21-åringen aktuell för spel mot Slovakien på fredag.

– Först och främst är det kul att Dejan är tillbaka. Det kan inte ha varit roliga dagar i ensamkarantän. Dejan är en otroligt duktig spelare med unika kvaliteter i det här laget. En sådan som kan förändra matchbilden och hjälpa oss att vinna matcher. Jag är glad för hans skull, för min egen skull och för hela svenska folkets skull, säger Albin Ekdal.

Det svenska landslaget befinner sig just nu i Göteborg. Under onsdagen väntade ledighet och återhämtning.

Samtliga spelare och ledare (förutom Mattias Svanberg) testades under tisdagen och deras provsvar var negativa.

Inga skador finns i truppen, bara spelare som är lite slitna.

– Det ser ganska bra ut vågar jag säga. Lustig (Mikael, som klev av mot Spanien) är inte jätteskadad. Resten får ni ta med det medicinska teamet. Alla är lite slitna. Vi fick kämpa ordentligt, springa mycket, säger Albin Ekdal.

Vad gäller Mattias Svanberg så missar han mötet med Slovakien. Mittfältaren fick sina symptom senare än Dejan Kulusevski.

– Vi väntar på honom med öppna armar. Hoppas att han hinner spela lite. Det är också upp till oss att vinna matcher tills han är tillbaka, så att vi är kvar i turneringen, säger Albin Ekdal.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.