Dejan Kulusevski köps loss av Tottenham

Han har redan spelat i klubben i ett och ett halvt år.
Nu blir Dejan Kulusevski Tottenhamspelare på permanent basis.
Kontraktet är skrivet till 2028.

ANNONS
|

Kulusevski slog igenom med dunder och brak i Parma innan han värvades från Atalanta till Juventus för stora pengar.

Yttern hade svårt att komma till sin rätt i Turin men lyckades desto bättre när han lånades ut till Tottenham. Det gjorde han redan förra vintern – nu till sommaren hade Tottenham en klausul som gjorde att man kunde göra svensken till sin spelare på permanent basis.

Det ryktades om att klubben försökt förhandla ned övergångssumman och nu har man kommit överens med ”Juve”. På lördagen skriver Tottenham på sin hemsida att Kulusevski undertecknat ett kontrakt som håller honom i London till 2028.

ANNONS

Enligt trasferjournalisten Fabrizio Romano landar kostnaden för svenskens tjänster på motsvarande 400 miljoner kronor.

Förlovade sig nyligen

Under sitt första halvår i Tottenhamtröjan var han en stor anledning till att laget kvalificerade sig till Champions League. Han slutade också topp tio i assistligan trots att han bara spelade en halv säsong i Premier League.

Den nyss avslutade säsongen blev tyngre för laget men Kulusevski var en av få ljusglimtar. När laget samlas igen har man en ny tränare i form av Ange Postecoglou som hämtats från Celtic.

Beskedet om att Kulusevski stannar kommer kort efter att han gått ut med att han förlovat sig med flickvännen Eldina Ahmic. Mitt i lyckan talar det mesta för att han kommer att starta för Sverige i tisdagens viktiga EM-kvalmöte med Österrike.

LÄS MER:Kulusevski: "Kommer aldrig komma en till Zlatan"

LÄS MER:Dejan Kulusevski och Eldina Ahmic har förlovat sig

LÄS MER:Conte har lämnat – Kulusevski: "Tråkigt"

ANNONS