Dejan Kulusevski kommenterar spelskandalen i Italien

Det har rapporterats om en spelskandal inom den italienska fotbollen den senaste tiden. Svenske Dejan Kulusevski, som har ett förflutet som spelare i Serie A blev häpen när han fick höra om uppgifterna.
– Jättetråkigt verkligen. Jag känner många av dem så jag blev väldigt chockad, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Tidigare i veckan tvingades de italienska fotbollsspelarna Sandro Tonali och Nicoló Zaniolo lämna landslagssamlingen på grund av misstänkt spelfusk där de tros ha spelat på fotbollsmatcher – något som är otillåtet om man själv är fotbollsspelare.

– De två spelarna är inte i skick att ta sig an de kommande matcherna, skrev det italienska förbundet i uttalande då.

Juventus Nicoló Fagioli har också pekats ut och han erkände tidigare i veckan att han har bettat på matcher. Därtill har det rapporterats om att Sandro Tonali har sökt hjälp för spelmissbruk.

Dejan Kulusevski har själv spelat i Italien och Juventus och under den svenska landslagsamlingen kommenterade han de senaste uppgifterna kring spelskandalen.

ANNONS

– Jättetråkigt verkligen. Jag känner många av dem så jag blev väldigt chockad. Det är inte bra och jag hoppas de får hjälp, säger Kulusevski till Expressen.

”Är ett speciellt liv”

Svenske mittfältaren berättar för Expressen att han själv aldrig märkt av något särskilt mycket ”bettande” under sin tid i Italien. Han säger att det var ingenting man i så fall pratade om. Men han tror att den påfrestande livsstilen som livet som fotbollsproffs innebär, gör att risken att man börjar ägna sin tid på diverse olika spelsajter ökar.

– Som fotbollsspelare är det ett speciellt liv. Det är inget normalt liv och ibland vill man ta bort pressen från sig själv genom att hitta olika saker, säger Kulusevski.

– De älskar bara att ha något annat att tänka på än att spela fotboll, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS