Dejan Kulusevski får Guldbollen 2023 – Elin Rubensson får Diamantbollen

Elin Rubensson vinner Diamantbollen 2023.
Det meddelar förbundet på sin hemsida.
– Det är en dröm som slår in, säger Häckenstjärnan.

ANNONS
|

– När jag fick samtalet om att jag vunnit Diamantbollen blev jag först chockad och kunde inte riktigt förstå det, men sedan övergick det så klart snabbt till att jag blev glad och väldigt stolt. Det är en otrolig känsla, säger Rubensson och fortsätter:

– Det är en dröm som slår in. Man har fått frågan många gånger om vad som är de största målen i karriären, och det är så klart att vinna mästerskap och titlar. Men ett mål jag också haft är att vinna Diamantbollen, så nu sitter jag här och är väldigt stolt.

Med Häcken har Rubensson under året spelat sig till en andraplats i såväl allsvenskan som svenska cupen. Addera därtill spel i Champions Leagues gruppspel, där laget inlett urstarkt.

ANNONS

”Är stolt”

Mittfältarens verkliga höjdpunkt var sommarens VM, där Rubensson var en av det bronsvinnande svenska lagets allra bästa spelare.

– Jag har spelat ett par mästerskap nu men det här var något utöver det vanliga. Det var ett enormt publiktryck på plats, man kände det stora intresset hemma i Sverige, och själva fotbollen går snabbare och blir bättre för varje år. Det var verkligen häftiga matcher att få spela, med högt tempo där det hände mycket. Det var kul att få vara med om, och jag är stolt över bronsmedaljen, säger hon.

Dejan Kulusevski vinner Guldbollen

I samma veva står det klart att Dejan Kulusevski vinner Guldbollen.

Detta är andra gången som Tottenhammittfältaren fått priset.

– Båda gångerna har det varit en chock. Man går inte runt och tänker varje dag på om man ska få Guldbollen eller inte. Det kommer ett samtal på kvällen. Man blir glad och stolt, det är ett fint pris som visar att du gjort något bra, säger han till förbundets hemsida.

LÄS MER:Häckens Elin Rubensson om comebacken: "Snabbare än väntat"

LÄS MER:Utsedd till Årets mittfältare efter VM-succén

LÄS MER:Elin Rubensson om Häckens guld-dröm: ”Får göra allt vi kan”

ANNONS