Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Degerfors tränare Andreas Holmberg drabbad av cancer

Degerfors tränare, Andreas Holmberg från Göteborg, har drabbats av cancer och kommer genomgå behandling, det skriver klubben på sin hemsida.

Degerfors succétränare Andreas Holmberg, 36, har drabbats av cancer, det skriver klubben på sin hemsida.

Nykomlingen i allsvenskan skriver att Holmberg, som kommer från Göteborg och har representerat Qviding som spelare, kommer genomgå behandling och att han ”fortsätter att träna laget i den mån han kan”.

Sportchef Patrik Werner kommer förstärka ledarstaben.

– Det kommer bli en tuff behandling för mig, men det rör sig om en lindrigare cancerform och prognoserna ser bra ut. Jag hoppas vara frisk och färdigbehandlad till den allsvenska premiären, säger huvudtränaren Andreas Holmberg till hemsida.

Klubben skriver vidare:

”Holmbergs önskan är att fokus nu fortsatt ligger på att förbereda laget för den allsvenska återkomsten. Varken han eller föreningen vill ge några ytterligare kommentarer om sjukdomen.

Degerfors IF hoppas på ett snabbt tillfrisknande för en uppskattad vän och kollega".

Tog Degerfors till allsvenskan

Degerfors tog i höstas steget upp till allsvenskan för första gången på 23 år. Allsvenskan har premiär 11 april och Degerfors inleder mot AIK.

GP pratade under hösten med Andreas Holmberg och hans bror Fredrik Holmberg, assisterande tränare i Gais, om deras väg till fotbollens topp.

– Han betyder så oerhört mycket för mig. Jag känner en saknad över att han bor där han bor. Det var vemodigt att lämna Adde och Degerfors. Det har jag egentligen känt ända sedan dess, sa Fredrik om sin bror då.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.