Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Degerfors Andreas Holmberg om cancerbehandlingen

Andreas Holmberg laddade för allsvenskan när han fick diagnosen testikelcancer. Nu berättar Degerforstränaren om den tuffa behandlingen.
– Det har varit jäkligt tufft. Det är något som jag inte kan beskriva, säger 36-åringen till Nerikes Allehenda.

För två månader sedan, mitt i Degerfors uppladdning inför allsvenskan, kom beskedet att lagets tränare Andreas Holmberg drabbats av cancer och skulle genomgå behandling.

Inför förra veckans möte träningsmatch mellan Degerfors och Gais kommenterade Andreas Holmbergs bror Fredrik Holmberg, assisterande tränare i Gais, sin brors behandling.

– Det har varit tufft. Det har varit ett tufft år för hela familjen, såklart. Som tur är har behandlingarna gått väldigt bra och han är nu förbi behandlingarna, sa han till GP.

LÄS MER: Gais Fredrik Holmberg om brorsans kamp mot cancern

Nu uttalar sig Andreas Holmberg själv om den tuffa behandlingen han genomgått.

– Det har varit jäkligt tufft, det måste jag säga. Det är något som jag inte kan beskriva, för jag har aldrig känt det förut. Både mentalt och fysiskt har det varit väldigt påfrestande under just de behandlingsveckorna, säger han till Nerikes Allehenda.

LÄS MER: Här är allsvenskans 15 största profiler

Andreas Holmberg. Bild: KRISTER ANDERSSON
Andreas Holmberg. Bild: KRISTER ANDERSSON

Förhoppningsvis färdigbehandlad

Holmberg berättar för tidningen att han fått ena testikeln bortopererad men att cancern spred sig och att han fick genomgå cellgiftsbehandling. 36-åringen säger att behandlingen gått bra och att han förhoppningsvis är färdigbehandlad nu.

– Det är en fantastisk känsla. Under tiden man är sjuk så tänker man ”bara jag får må bra igen ska jag ta vara på allt”. Just nu lever jag på den lågan och jag är bara lycklig av att må bra och att jag inte ska behöva göra fler behandlingar, säger han och fortsätter:

– Sedan vet man aldrig vad som händer och jag blir inte friskförklarad förrän om fem år. Jag kommer att gå på täta kontroller, så jag är inte frisk i den meningen ännu, men spridningen har gått tillbaka och mina provsvar är bra.

Degerfors gick upp i allsvenskan i höstas och inleder säsongen borta mot AIK på måndag.

LÄS MER: Tävla mot GP:s reportrar och fotbollsstjärnorna i Allsvenskan fantasy

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.