Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Danska stjärnan Nadia Nadims sorg – mamman död i trafikolycka

Nadia Nadims mamma har omkommit i en trafikolycka. På sociala medier skriver den danska fotbollsstjärnan om sin sorg.
”Jag har förlorat den viktigaste personen i mitt liv, och det hände så plötsligt och oväntat”, skriver hon.

Nadia Nadim är en av dansk fotbolls stora stjärnor och har spelat i Paris Saint-Germain och Manchester City och nu representerar hon Racing Louisville FC i NWSL. I somras fanns hon med i det danska landslaget som spelade EM i England.

På Instagram berättar nu 34-åringen att hon förlorat sig mamma Hamida.

Till en svart ruta skriver hon:

”Ord kan inte beskriva vad jag känner. Jag har förlorat den viktigaste personen i mitt liv och det hände så plötsligt och oväntat”.

Danska Ekstrabladet skriver att Nadia Nadims pappa dödades av talibaner i Afghanistan 1999 och att mamman därefter flydde till Danmark med sina fem döttrar.

”Hon var en krigare som kämpade för varje centimeter av sitt liv. Hon gav mig inte livet en utan två gånger och allt jag/vi är är tack vare av henne. Jag har förlorat mitt hem och jag vet att ingenting någonsin kommer att bli sig likt”, skriver Nadia Nadim.

Expert i Qatar

Hon skriver att mamman omkom i en trafikolycka där hon blev påkörd av en lastbil när hon cyklade hem från gymmet. Hamida Nadim blev 57 år.

”Livet är orättvist och jag förstår inte varför hon och varför på det här sättet. Jag älskar dig och jag kommer att se dig igen”, skriver Nadia Nadim.

Nadia Nadim är expert för brittiska ITV under VM i Qatar, ett mästerskap som hon också är ambassadör för. Hon fanns med i kanalens sändning under Danmarks match mot Tunisien på tisdagen och enligt Independent ska Nadim ha fått dödsbudet under matchen och då lämnat sändningen.

Om Nadim kommer fortsätta som expert under VM i Qatar är oklart.

LÄS OCKSÅ: Danska stjärnan försvarar kritiserat Qatar-jobb

LÄS OCKSÅ: Sätter press på Nadia Nadim: ”Måste ge svar”

LÄS OCKSÅ: Kritiserade stjärnan: "Det är jag mot världen"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.