Danny Rose kritiserar återstarten av Premier League

Alla är inte positiva till att Premier league-lagen åter är i träning. Den engelske landslagsmannen Danny Rose, 29, fortsätter att spy galla över beslutet.
– Folk behandlar oss som om vi vore labbråttor, säger Rose i podcasten Lockdown Tactics.

ANNONS
|

748 av Premier Leagues medarbetare testades för corona – sex personers svar blev positiva. En av dessa var Burnleys assisterande tränare Ian Woan. Även två ledare i Watfords ledarteam och en spelare bar på viruset. Detta fick Troy Deeney att träningsvägra under tisdagen i rädsla för att kunna smitta sin egen son.

– Min son är fem månader och han har haft andningsproblem. Jag vill inte äventyra honom, sa Deeney enligt tidningen enligt Fotbollskanalen.

Att Premier League hoppas dra i gång fortsätter att vara en fortsatt het potatis. En spelare som inte är särskilt sugen på att sätta bollen i rullning, och träna tillsammans med laget igen, är Tottenhams Danny Rose – numera utlånad till Newcastle.

ANNONS

LÄS MER: Wallberg om kampen mot dödliga sjukdomen

I podcasten Lockdown Tactics säger han så här, enligt Sportbladet.

– Jag vill verkligen börja spela fotboll igen men vi är mitt i en pandemi. Jag vill inte gnälla på allt, bara på att folk behandlar oss som om vi vore försökskaniner eller labbråttor.

Rose förklarar att han är fullt medveten om att om att spelarna tjänar mycket pengar men att han ”inte vill riskera hälsan för andra människors underhållning”.

LÄS MER: Häcken-talangen kopplas ihop med PL-klubb

Den engelske landslagsmannen har tidigare varit kritisk mot en återupptagen ligasäsong.

– ”Project Restart” är ett jävla skämt! Regeringen snackar om att man vill ha tillbaka fotbollen för att höja moralen i samhället. Jag bryr mig inte om ett skit om moralen i samhället så länge folks liv står på spel. Fotboll borde inte ens diskuteras förrän dödssiffrorna avtagit rejält, sa Rose bara för en dryg vecka sedan.

Den 29-årige vänsterbacken har gjort 29 A-kamper för det engelska landslaget och närmare 200 matcher i Premier League. Han började sin bana som professionell spelare i Leeds för att sedan ta steget vidare till Spurs, Watford, Peterborough, Bristol, Sunderland innan han nu är tillbaka i Tottenhams ägo.

ANNONS

Premier League hoppas kunna starta igen den 12 juni.

LÄS MER: Drack råttgift – var minuter från döden

ANNONS