Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Daniele ”Decibel” Bellinis dröm: Jobba på Gamla Ullevi

Han har skrikit Marek Hamsiks namn på Diego Armando Maradona-stadion i Neapel. Nu vill Daniele ”Decibel” Bellini testa stämbanden på Gamla Ullevi.
– Det vore en dröm, säger Bellini till Sportbladet.

När Marek Hamsik landade på Landvetter uppstod hysteri bland supportrarna. Den hysterin har hållit i sig och finns fortfarande inför slovakens första match i Blåvitt-tröjan när Kamraterna från Göteborg reser till Linköping för att möta Sirius under lördagen.

LÄS MER: Lagkamraternas Hamsik-hyllning efter första träningen

Hysteri och mängder med kärlek fick Hamsik även under sina år i italienska Napoli. Jämförelsen mellan IFK:s och Napolis supportrar har gjorts – inte minst från Hamsik själv.

– Jag var överraskad med tanke på situationen vi har i världen. Men det var väldigt nice att se fansen. Det var mycket passion – jag gillar det. Jag är ärad, sa superstjärnan om fansens mottagande på Landvetter under presskonferensen när han presenterades av IFK Göteborg.

LÄS MER: Se hela Marek Hamsiks första träning med IFK Göteborg

En som följde Marek Hamsiks varje steg i Napoli-tröjan var den berömde speakern Daniele ”Decibel” Bellini. Han har varit speaker i elva år under Napolis hemmamatcher och hyser den största av respekt för Hamsik.

– Det är en väldigt speciell spelare. Om du tittar på vårt lag i dag så spelar vi inte bra. Vi behöver en spelare som Marek, han var så speciell för oss och gjorde alltid sitt bästa. Han har skrivit historia här. All tid jag varit med honom har varit fantastisk. Han var redan här när jag började som speaker och han var verkligen en stjärna. Sedan blev vi vänner – och bara det är fantastiskt, säger Bellini i en intervju med Sportbladet.

”Decibel” vill till Gamla Ullevi

Speakern berättar att Hamsik fortsatt är älskad i Neapel för sin lojalitet mot Napoli. Bellini är övertygad om att den lojalitet och arbetskapacitet som Hamsik visade upp i den ljusblå-tröjan kommer att visa sig även i den Blåvit-randiga.

– Han kommer göra sitt bästa för IFK Göteborg. Han är väldigt professionell. IFK Göteborg har tur att ha en spelare som Marek i laget.

LÄS MER: Så ska IFK Göteborg använda Marek Hamsik – debuterar redan på lördag

LÄS MER: Marek Hamsik om första tiden i Göteborg och första träningen

Bellini säger att han kommer att försöka besöka Göteborg när rådande läge kring coronapandemin har förändrats till det positiva. Och då har han en önskan – en önskan om att få skrika Marek Hamsiks namn som speaker på Gamla Ullevi.

– Det vore en dröm. Jag kan komma i morgon. Marek är väldigt speciell och jag kan resa världen över för honom, säger Daniele ”Decibel” Bellini.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.