Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Damir Mehic lämnar Gais

Han anslöt inför säsongen 2017. Nu är tiden i Gais över. Damir Mehic lämnar, enligt uppgifter till GP, Grönsvart efter tre år i klubben.

Efter att ha fått stort förtroende i allsvenskan för Jönköpings Södra 2016 valde Damir Mehic inför säsongen 2017 att återvända till Göteborg, staden där han växte upp, när han skrev på för Gais som då tränades av Benjamin Westman.

Första säsongen i de grönsvarta ränderna blev framgångsrik. Mehic imponerade stort och var en av lagets då klart viktigaste spelare.

Men efter ett tyngre 2018 tappade burväktaren 2019 positionen som förstemålvakt till inlånade Marko Johansson.

LÄS MER: Mehic om tunga säsongen: "Har varit för jävligt"

Johansson imponerade och Mehic fick nöja sig med en start och ett inhopp under fjolårets superetta.

– Det har varit för jävligt att gå till jobbet och inte få jobba, sade han till GP om den egna säsongen efter att Gais i sista omgången säkrat nytt superettan-kontrakt.

Samtidigt var 32-åringen, som suttit på ett utgående avtal, efter säsongsavslutningen ändå öppen för att stanna kvar i Gais.

– Vi kommer prata i dagarna, sedan får vi se vad det leder till, fortsatte han.

Men nu är det som de flesta nog redan anat klart. Det blir, enligt uppgifter till GP, ingen fortsättning för Mehic i Gais. Klubben hämtade tidigare i vintras in Örebro SK:s Mathias Karlsson som ny förstemålvakt.

LÄS MER: Allsvenska nykomlingen jagar Marko Johansson

Och sportrådets Jonas Östergaard sade nyligen till Gais hemsida att klubben söker efter en yngre målvakt som back up till nyförvärvet.

– Vid sidan av Mathias Karlsson har vi ju också lovande Erik Wästgärds i klubben och det är en kille som kan bli riktigt duktig. Men vi vill ändå ha in ytterligare en målvakt till klubben och där arbetar Stefan Jacobsson och Tomas Vainio med att utvärdera några alternativ som vi har på bordet. Vårt huvudspår är att det ska vara en ung och utvecklingsbar målvakt men som ändå har visat talang och kvalitet på elitnivå eller just under Superettan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.