Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FFs Anders Christiansen missar en målchans framför Häckens målvakt Pontus Dahlberg. Bild: CARL SANDIN
Malmö FFs Anders Christiansen missar en målchans framför Häckens målvakt Pontus Dahlberg. Bild: CARL SANDIN

Dahlbergs kritik mot domarna: ”Vi hade nog blivit avblåsta”

BK Häckens målvakt Pontus Dahlberg tycker att Malmö FF tilläts ta för lång tid på sig vid fasta situationer, utan åtgärd från domarna.
– Hade vi tagit en minut på oss på våra korta inkast hade vi nog blivit avblåsta, säger han.

BK Häcken har inlett allsvenskan i fotboll på sämsta möjliga sätt. Två matcher, två förluster och inget jätteflyt i spelet. Mot Malmö FF på söndagseftermiddagen kom årets andra raka förlust, nu med 1-2, där siffrorna kunde ha varit mycket större.

LÄS MER: Fem punkter efter BK Häckens förlust mot Malmö FF

Tack vare en storspelande Pontus Dahlberg levde matchen hela vägen fram till slutsignalen. Häcken kunde sånär ha ordnat med en kvittering under andra halvlek, bland annat genom Alexander Jeremejeff.

– Jag tycker att vi kom ut som ett helt annat lag i andra halvlek och fick mycket bättre träff på dem då, säger Pontus Dahlberg.

Mycket energi bland Häckenspelare och hemmapublik gick åt till att försöka övertyga domaren Glenn Nyberg om att Malmö FF fördröjde spelet vid inkast och hörnor, mycket på grund av att Jonas Knudsen tar de flesta inkasten och kastar väldigt långt.

Dahlberg tycker att domarna bör se över vad som gäller

En av dem som hade synpunkter på detta var Häckens målvakt Pontus Dahlberg.

– Malmö är ett bra lag med många bra spelare. Sedan tar de otroligt lång tid på sig vid sina fasta situationer, som domaren kanske kan påpeka lite oftare, säger han.

Vad tänker man som spelare om det?

– Man tänker väl inte så mycket. Det är domarens uppgift att få fart på dem där. Hade vi tagit en minut på oss på våra korta inkast hade vi nog blivit avblåsta emot oss. Så där får man väl kolla lite vad man ska ändra på när det gäller den saken, säger Pontus Dahlberg.

LÄS MER: ”Utifrån det är det redan kört för oss att vinna serien”

Pontus Dahlberg hade också synpunkter på lagets försvarsspel vid Malmös två mål under första halvlek.

– Vi tappar väl några gubbar på de två målen där tyvärr. Första är det väl efter en hörna där det är lite rörigt, där de slår ett bra inlägg på bakre stolpen och han nickar in den. Det är väl lite mer bra gjort av dem där vi inte får ordning på positionerna. Andra får han komma in alldeles för ren och stöta in den, menar Pontus Dahlberg.

Dahlberg blev varnad efter att ha blivit irriterad

I andra halvlek fick Pontus Dahlberg svara för några riktigt fina räddningar, vilket höll Häcken kvar i matchen.

– Det är klart att det uppkommer situationer när vi går för ett kvitteringsmål, där de kontrar på oss. Jag tycker att vi löser det på ett bra sätt ändå, säger han.

Sedan fick du en varning också?

– Jag blev lite irriterad på att det inte blir avblåst på knuffen jag fick i ryggen när jag ska komma ut och plocka inlägget. Det var väl i stundens hetta när man reagerade på just det.

Ingen i BK Häcken är nöjd med inledningen av allsvenskan 2021. Det gäller även Pontus Dahlberg.

– Det är klart att vi inte är nöjda med två matcher och två förluster. Vi får hem och jobba i veckan och slipa på de detaljer som vi inte har gjort bra de här två matcherna och sedan ta nya tag till nästa vecka, säger han.

Vad framför allt behöver ni förbättra för att få tryck på motståndarna?

– Svårt att säga. Alla matcher är olika varandra. Det är svårt att säga något gemensamt som sticker ut så. I dag får vi inte riktigt träff på dem i första halvlek. Det speglar väl matchen lite grand sedan när vi måste jaga.

Dahlberg tror inte att SM-guldet är kört

Många tippade att BK Häcken skulle tillhöra toppen av fotbollsallsvenskan 2021, kanske rentav kunna utmana om ett SM-guld.

Är det kört nu?

– Kört är det väl aldrig när det har gått två matcher och det är 28 kvar. Så det finns all tid i världen att jobba för det. Man ska börja i rätt ände, nu får vi börja ta poäng, säger Pontus Dahlberg.

LÄS MER: Kritiken mot Malmö FF: ”Min åttaårige son står upp mer”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.