Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: SUVAD MRKONJIC

Dahlberg letar låneflytt: "Det är prio ett"

När speltiden i Watford fortsätter att utebli är U21-samlingarna av än större vikt för Pontus Dahlberg.
I veckan var han tillbaka på Kamratgården och laddade upp inför nyckelmatchen mot Irland.
– De här matcherna är extremt viktiga, både för mig och laget, säger han.

Pontus Dahlberg tränar på ett smällkallt Kamratgården tillsammans med lagkamraterna i U21-landslaget. Det är några dagar kvar till den för U21-kullen livsviktiga matchen mot Irland. Ett par dagars läger i Göteborg förbereder laget inför avresan till Irland.

För Dahlberg är U21-samlingarna dels en möjlighet att få speltid i tävlingssammanhang, dels ett kvitto på att han trots den uteblivna speltiden i Watford inte går bakåt i utvecklingen.

– Det är bra, skönt att vara här med grabbarna i det här laget. Vi har något vasst på gång.

Sedan flytten från IFK Göteborg, som räddade klubbens ekonomi för räkenskapsåret 2018, har speltiden i Watford varit obefintlig. Han väntar fortfarande på debuten.

– Det känns bra och jag har en positiv utveckling som jag har visat på de senaste U21-matcherna, jag har en bra känsla som jag får bygga vidare på. De som är kritiska är oftast folk som inte har så bra insyn. Det har varit en väldigt bra träningsmiljö och jag tycker att jag har visat att jag har höjt mig x-antal snäpp, säger han.

Pontus Dahlberg har tidigare under året berättat att han och hans rådgivare har letat efter en utlåning från Watford för att hitta en miljö där han kan få mer speltid. En lösning har dock varit svårfunnen. Någon återkomst till IFK Göteborg lär inte vara aktuell framöver, då Giannis Anestis förlängde sitt avtal med klubben över 2021.

– Vi försöker få till ett lån. Det är prio ett för mig just nu. Jag måste komma i väg och spela matcher på något ställe, säger Pontus Dahlberg.

Få Blåvitt-försäljningar som blivit ordinarie

IFK Göteborg sålt ett antal spelare som passerat den egna akademin de senaste åren. David Moberg Karlsson till Sunderland, Gustav Engvall till Bristol, Sam Larsson till Heerenveen, Pontus Dahlberg till Watford och senast i somras Benjamin Nygren till Genk. Alla har de inbringat välbehövliga miljoner till klubbkassan på Kamratgården.

Av samtliga dessa storförsäljningar är det egentligen bara Sam Larsson som lyckades ta en ordinarie tröja i klubben han gick till. För Pontus Dahlberg var det viktigt att välja ny adress med omsorg när han, efter säsongen 2017, skulle ta nästa steg.

– Det viktigaste för mig var att man får en bra plan kring vad klubben vill presenterad för sig. Man ska inte gå på första bästa utan man försöker få till den bästa planen för dig. Man vill se en långsiktighet i det från klubben, säger han.

När tycker du det är rätt att gå utomlands?

– Varje enskild spelare är speciell och har sin egna situation. Jag kan bara se till mig själv. jag gjorde det bra här i 1,5 säsong och tyckte jag var redo. Det har inte slagit så väl ut som jag hade hoppats på, men det finns olika anledningar till det. Det är svårt att tala för alla spelare varför det går som det går.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.