Cupfinalen mellan Djurgården och Malmö avbröts

Cupfinalen mellan Malmö FF och Djurgården avbröts efter att ett skyddsnät hade bränts sönder. Nu är matchen dock igång igen.

|

Tio minuter in på den andra halvleken av svenska cup-finalen mellan Malmö FF och Djurgården på Eleda stadion avbröts matchen. Detta på grund av att ett skyddsnät inte var på plats på en del av läktaren där Djurgårdens fans befinner sig.

"Matchmöte pågår. Nätet framför bortasektionen behöver åtgärdas innan matchen kan återupptas", skriver Malmö FF på X.

Spelarna återvände till sina omklädningsrum, men spelet återupptogs ungefär 20 minuter senare.

Då började det hända saker även offensivt.

Taha Ali var en succéman i fjol när MFF vann SM-guld. Denna säsong har han fått nöja sig med tre starter och tre inhopp när skåningarna vunnit sex av sex möjliga allsvenska matcher.

Nu byttes han in i den 61:a minuten – tio minuter senare gav han Malmö ledningen. Lasse Berg Johnsen slog en fin djupledsboll, Ali tog med sig bollen i steget och kunde med en läcker chipp överlista den utrusande Djurgårdsmålvakten Jacob Widell Zetterström.

Åtta minuter senare var det kvitterat. Anfallaren Deniz Hümmet är fostrad i MFF, men lämnade föreningen i slutet av 2014. Efter stopp i klubbar som franska Troyes, Gefle, Elfsborg och Kalmar hamnade han inför säsongen i Djurgården.

Nu styrde 27-åringen in 1–1 bakom MFF-målvakten Johan Dahlin efter ett fint förarbete av Tobias Gulliksen.

Dahlin MFF:s hjälte

Fler mål blev det inte under ordinarie tid – dramat fick fortsätta med förlängning över 30 minuter.

Med allt tröttare spelare blev förlängningen mest en mållös kamp och allt fick avgöras via en straffsparksläggning.

MFF-spelarna var hundraprocentiga från straffpunkten och när Johan Dahlin räddade straffar från både Haris Radetinac och Tobias Gulliksen kunde Malmö ta hem cupguldet för 16:e gången.

– Det betyder alltid mycket att vinna titlar. Det är därför vi spelar fotboll och det är därför du spelar i Malmö FF – för att vinna titlar, säger Dahlin till SVT.

Straffläggningen slutade 4–1 till MFF.