CSKA Moskva lockade spelare med prostituerade – bad om ursäkt

CSKA Moskva presenterade en ny spelare – och fick pudla direkt. Klubbens presentation var allt annat än lämplig och nu har personen bakom videon stängts av.

ANNONS
|

CSKA Moskva lånar in den turkiske mittfältaren Yusuf Yazici från Lille. Det hela presenterades på onsdagen men strax efter att inlåningen blivit officiell fick den ryska klubben pudla.

Moskva presenterade nyheten om inlåningen med en video på sociala medier. Där visades en påhittad chatt mellan klubben och Yazici där klubben lockar med att det finns prostituerade i Ryssland. ”Yusuf, it's Russia, we have many Natasha's (slang för prostituerade) here”, skriver klubben i den fiktiva chatten varpå Yazici är snabb att svara att han kommer.

I CSKA:s presentationsvideo visades en påhittad chatt mellan klubben och spelaren.
I CSKA:s presentationsvideo visades en påhittad chatt mellan klubben och spelaren. Bild: Skärmdump Twitter

Videon väckte reaktioner och togs bort senare samma dag som den publicerades, och CSKA Moskva publicerade i stället en ursäkt.

ANNONS

"Jag ber uppriktigt om ursäkt för presentationsvideon som publicerades av vår mediagrupp. Initialt hade vi ett annat manus till videon, men i spelarens frånvaro var det omöjligt att filma materialet vi behövde. Med tanke på tidsbristen kom jag på ett annat manus som var olyckligt och olämpligt, och för många, också stötande", skriver CSKA TV:s chefredaktör Katerina Kiriltjeva.

Enligt den Moskva-baserad journalisten Fábio Aleixo säger klubbens PR-chef Serguei Askenov att den som ligger bakom videon nu är avstängd.

"Det som hände är oacceptabelt. Vi har redan bett om ursäkt, inklusive till spelaren. Skaparna av denna publicering har stängts av från arbetet".

Yusuf Yazicis avtal med CSKA Moskva sträcker sig säsongen ut och det finns en köpoption.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS