Cristiano Ronaldo gör mål i återkomsten till Manchester United

Cristiano Ronaldo slog till direkt. Den portugisiske superstjärnan blev stor matchhjälte i återkomsten till Premier League med dubbla fullträffar mot Newcastle (4–1).
– Jag hade räknat med ett mål, men inte två, säger Ronaldo till BBC.

ANNONS
|

I slutet av augusti stod det klart att 36-årige Ronaldo återvänder till Manchester United som han spelade i mellan 2003 och 2009.

Det blev succé direkt.

Portugisen höll sig framme på Mason Greenwoods retur och kunde enkelt stöta in ledningsmålet medan jubel utbröt på Old Trafford.

– Det är otroligt. När matchen började var jag så nervös, men det är som det ska vara. Det kanske inte syntes, men det var jag, säger Ronaldo.

Efter att Newcastle kvitterat svarade Ronaldo direkt genom att göra sitt andra mål i matchen efter ett tjusigt anfall där han placerade in bollen mellan benen på Freddie Woodman.

ANNONS

– Jag hade räknat med ett mål, men inte två, säger Ronaldo till BBC och fortsätter:

– Jag är så stolt, men det viktigaste är att vinna matcher. Manchester måste tillbaka dit de hör hemma.

Fernandes målskytt

Det mesta kretsade kring portugisen – men matchens delikatess stod landslagskollegan Bruno Fernandes för.

Mittfältaren var placerad en bra bit utanför straffområdet när han avlossade en kanon som seglade in i det vänstra krysset.

På tilläggstid stängde Jesse Lingard ner matchen med sitt 4–1-mål.

Segern innebär att United toppar Premier League-tabellen med tio poäng efter fyra matcher.

– Det fanns stora förväntningar i dag. Alla blev infriade, säger Solskjær enligt Reuters och fortsätter:

– Cristiano Ronaldo har utvecklats till en fantastisk avslutare. Han spelade väldigt bra.

"Hör hemma här"

Ronaldo njöt av att vara tillbaka på Old Trafford och i England.

– Alla vet att fotbollen är annorlunda här jämfört med resten av världen. Jag har spelat överallt och vet att det är väldigt speciellt i England. Jag hör hemma här, säger Ronaldo.

Nu siktar han framåt. Målet är att Manchester United ska tillbaka till den nivån laget befann sig på när han spelade för klubben senast, för drygt tio år sedan.

– Alla måste dra sitt strå till stacken. Vi har ett fantastiskt ungt lag och en fantastisk tränare. Vi måste bygga upp vårt självförtroende och mogna om vi ska vinna ligan och Champions League. Jag är här för att hjälpa laget.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS