Craig Bellamy talar ut om skulderna: ”Levt som en dödsdömd”

Den förre fotbollsstjärnan Craig Bellamy, 43, är försatt i personlig konkurs. Nu talar han ut om den mörka tiden han har gått igenom.
– Jag har levt de senaste fem, sex åren som en dödsdömd, säger han i en intervju med Daily Mail.

ANNONS
|

Craig Bellamy öste in Premier League-mål under många år, i klubbar som Newcastle, Liverpool och Manchester City. Han var också den stora stjärnan i det walesiska landslaget.

Efter karriären har han jobbat som tränare. Först var han U21-tränare i Anderlecht, men 2020 valde han att hoppa av på grund av problem med den mentala hälsan.

Sedan 2022 har han istället varit assisterande tränare till Vincent Kompany i Burnley, som gör succé i Championship och av allt att döma kommer gå upp till Premier League.

Men vid sidan av tränaruppdraget har Bellamy haft det tufft. Han har haft en skatteskuld på nästan 20 miljoner kronor. Nyligen blev det officiellt att Craig Bellamy har försatts i personlig konkurs, och i en intervju med Daily Mail berättar han om hur han hamnade där.

ANNONS

– Jag har levt de senaste fem, sex åren som en dödsdömd och bara väntat på att någon ska dra ut mig. Det är som att jag har väntat på att fängelsecellen ska öppnas och att någon ska säga ”Idag är dagen”. Jag har inte kunnat se fram emot någonting. Trots alla pengar jag tjänat kan jag inte få ett banklån. Jag har ingen framtid ekonomiskt, jag kan inte äga någonting, allt är borta, säger han.

”Lagt mina pengar på fel personer”

Han menar att han hamnat i den tuffa ekonomiska situationen på grund av misslyckade investeringar i bland annat fastigheter och en restaurang. Och för att han har litat på fel personer.

– Jag är ingen skattesmitare, men jag har varit naiv, och kronofogden har jagat mig för obetald skatt ett tag nu. Allt jag hade har tagits från mig. Om du har fel personer som rådgivare, försvinner allt. Det har kommit till den punkten att konkurs är en lättnad. Det betyder att jag bara kan leva igen.

I intervjun med Daily Mail vill Bellamy varna unga fotbollsspelare för att hamna i samma sits. Han vill uppmana dem att hålla koll på sin ekonomi.

– Jag vet att vissa personer kommer tro att jag har spenderat alla pengar på att alkohol, spel eller droger. Så är det inte. Jag har inte vidrört droger sen jag var ett litet barn. Jag spelar inte, och har aldrig lagt pengar på spel. Men jag har lagt mina pengar på fel personer, tyvärr.

ANNONS

ANNONS