Coldplay sponsrar Säters pojklag:”Visste inte vilka de var”

Säters IF:s pojkar födda 2009 drar in pengar till lagkassan på ett minst sagt udda sätt. De sponsras sedan 2020 av världsbandet Coldplay.
– Grabbarna visste inte riktigt vilka de var, de är lite för unga, säger lagets tränare Malin Lilja Altörn till Sportbladet.

ANNONS
|

Vissa säljer Salami för att dra in pengar till lagkassan, andra är sponsrade av ett av världens största rockband. Säters IF:s pojkar 09 är sedan 2020 sponsrade av världsartisterna Coldplay, vilket P4 Dalarna var först med att rapportera.

– Vi letade sponsorer och vi har en spelare vars farbror är Guy Berryman, basist i Coldplay. De ville gärna sponsra vårt lag. Vi blev väldigt överraskade. Grabbarna visste inte riktigt vilka Coldplay var, de är lite för unga, kanske, säger lagets tränare, Malin Lilja Altörn till Sportbladet.

Vill åka till Gothia Cup

Men sedan bandet klev in som sponsorer har killarna lärt sig vilka de är.

ANNONS

– Haha, absolut. Det är det enda som de lyssnar på i omklädningsrummet nu, säger lagets tränare.

Coldplay har sålt över 50 miljoner album och är involverade i liknande projekt runt om i världen. För Säters IF:s pojkar 09 innebär sponsorskapet en välkommen slant i kassan, som ska läggas på framtida turneringar.

– Vi planerar att åka till Gothia cup i Göteborg 2023. Det är inte gratis, precis. Så sponsringen från bandet är otroligt välbehövligt.

ANNONS