Christian Eriksen hyllad under EM-matchen mellan Danmark och Belgien

Mäktiga scener utspelade sig på Parken i Köpenhamn. Danmark tog ledningen direkt och i den tionde minuten pausades matchen mot Belgien – detta för att hylla Christian Eriksen.
– De räddade min väns liv, säger belgaren Romelu Lukaku.

ANNONS
|

Fem dagar har gått sedan Christian Eriksen, 29, kollapsade under Danmarks EM-premiär på Parken. Den danske stjärnan hade drabbats av ett hjärtstopp, men vaknade till liv igen efter en heroisk insats av lagkaptenen Simon Kjaer och sjukvårdspersonalen.

LÄS MER:Simon Kjaer hyllas av omvärlden – för sin hjälteinsats

Christian Eriksen fördes akut till sjukhuset i Köpenhamn och har därifrån hälsat att han, under omständigheterna mår bra.

”Stort tack för era fina hälsningar och meddelanden från runtom i världen. Det betyder mycket för mig och min familj”, skrev han på Instagram.

En hel fotbollsvärld höll andan när Christian Eriksen kollapsade i premiären.
En hel fotbollsvärld höll andan när Christian Eriksen kollapsade i premiären. Bild: HANNAH MCKAY

LÄS MER:Christian Eriksens hälsning från sjukhuset

Danmarks fotbollsförbund har även meddelat att Christian Eriksen kommer få en hjärtstartare inopererad.

LÄS MER:Christian Eriksen får hjärtstartare inopererad

Eriksen hyllades av publiken på Parken

Under torsdagen var det åter dags för Danmark att spela EM-fotboll på Parken igen, den här gången mot Belgien och utan sin stora stjärna – som dock meddelat att han skulle se matchen från sjukhuset.

ANNONS

Därifrån fick Eriksen skåda mäktiga scener tillägnade han själv. Inför matchen valde publiken på Parken att hylla storstjärnan.

Men hur hyllar man en lagkamrat på bästa sätt? Yusuf Poulsen och Danmark valde att göra detta genom att, direkt på avspark ta ledningen mot Belgien som rankas etta i världen.

Yussuf Poulsen gav direkt Danmark ledningen på Parken.
Yussuf Poulsen gav direkt Danmark ledningen på Parken. Bild: STUART FRANKLIN

Matchen bröts i tionde minuten

Hyllningarna fortsatte därefter och i den tionde minuten avbröts matchen för ytterligare hyllningar. Hela arenan, spelare som domare, valde då att hedra och applådera storstjärnan.

Samtidigt rullades det ut en banderoll på ena kortsidan med texten ”Hela Danmark är med dig, Christian”

Anledningen att man gjorde detta i just den tionde matchminuten är på grund av att Eriksen har just nummer tio på ryggen.

Matchen slutade med förlust för Danmark efter att Thorgan Hazard och Kevin De Bruyne satt mål varsitt mål.

Efter 1–2-förlusten mot Belgien hörde han av sig till sina lagkamrater.

– Han skickade ett meddelande till oss i vår Whatsapp-grupp, där han skrev: "Ni är bara så starka". Det tror jag att han skrev. Jag har själv inte haft tid till att se det, för jag skulle ut och göra intervjuer, säger Braithwaite.

Lukaku: ”De räddade min väns liv”

Efter matchen valde Belgiens stjärna Romelu Lukaku att krama om danskarna.

ANNONS

– Jag sade att jag respekterar dem som människor. De räddade min väns liv, säger Lukaku.

Danska förbundskaptenen Kasper Hjulmand om Lukakus hälsning efter matchen:

– Det gjorde stort intryck. Fotboll binder människor samman över landsgränserna. Det här är två goda vänner. Lukaku är en stor människa och god vän med Christian.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS