Celik om Gais-comebacken: "Fått massa kärlek"

Åtta år hade gått sedan han senast spelade i Gais-tröjan. Mot Lindome var Mervan Celik tillbaka i grönsvart.
– Jag har fått massa, massa kärlek och det betyder oerhört mycket för mig, säger han.

ANNONS
|

Det blev 45 minuter på Lindevis konstgräs för Mervan Celik i sin första Gais-match sedan det färska kontraktet skrevs under. Han skapade både en hel del på egen hand – främst via framspelningar till Paulo Marcelo.

– Det var mycket skönt att vara tillbaka. Det var ett tag sedan jag spelade och det var riktigt kul att spela och speciellt i den grönsvarta tröjan, säger han.

Mervan Celik tog en av de två rollerna precis bakom brassen Marcelo, tillsammans med Julius Lindberg. Han var aktiv och hade mycket boll vid fötterna. Det gick ett orosfyllt sus genom bortaklacken när han tacklades av Hampus Dahlqvist mitt i den första halvleken – men 29-åringen reste sig efter att ha gnidits sig mot knäskålen i någon minut.

ANNONS

– Det kändes bra – bättre än jag trodde. Jag har bara tränat tre träningar så det kommer bara bli bättre. Jag har inga skavanker och det är bara att fortsätta träna hårt och bli bättre till superettan startar, säger han.

"Tacksam för allt"

Den första veckan som Gais-spelare sedan han lämnade för italienska Pescara 2012 har präglats av kärleksfulla hälsningar från supporterled.

– Det har betytt oerhört mycket för mig. Jag är tacksam för allt de har gjort för mig hittills. Jag vill verkligen tacka alla som har skickat kärlek. De har gjort sitt. Nu är det min tid att ge tillbaka, säger han.

Var tycker du ni står som lag just nu?

– Det är lite för tidigt att säga. Vi har ett bra lag. Mitt mål är att ta upp Gais till allsvenskan. Men det är ingen stress. Vi tar en match i taget.

ANNONS