Celic målskytt - det räckte inte mot AIK

ANNONS
|

Egentligen menar han "ruttet". Gais åkte till Råsunda för att i första hand ha chans på Europaspel nästa år.

Men maken till tam insats har sällan skådats.

AIK vann med endast 2–1, men om hemmaspelarna varit lite mer skärpta i avslutningarna hade det här kunnat bli 5–1. Eller 8–1.

- Vi var stressade hela matchen. Jag vet inte varför det blev så. Jag kan inte minnas när vi senaste skapade såhär lite framåt, säger Jankulovski.

AIK:s 1–0 kom redan efter nio minuter. Markus Gustafsson blev uppsnurrad, en AIK:are nickade på inlägget. Jankulovski räddade men på returen kunde Lalawélé Atakroa pricka in ledningsmålet.

ANNONS

- Slarvigt av oss. Det ska inte få stå en ensam AIK:are någon meter framför mål nicka, säger Dime.

2–0-målet kom också efter generöst spel av Gais. Det kom efter drygt en timme sedan Fredrik Lundgren nickrensat bort bollen rakt till Robert Åhman-Persson som klippte till direkt.

I 84:e minuten kom Gais första skott på mål. Wanderson sköt, Kyriakos Stamatopolous släppte retur – och på den reducerade Mervan Celik.

– Jag tror inte att vi hade en enda avslutning mer under matchen, säger Gais-tränaren Alexander Axén, innan han går till attack mot vissa av sina spelare:

– Vi har att göra med professionella fotbollsspelare, och så går de ut till match i fel skor. Vissa såg ju ut som Bambi på hals is därute. Att inte ha skruvdobbar på den här planen – det är det dödstraff på!

ANNONS