Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Caroline Seger till Rosengård

Caroline Seger är en av svenska landslagets mest meriterade spelare och vann Champions League med franska Lyon i juni. Men nu står det klart att Seger återvänder till Sverige och FC Rosengård.

Caroline Seger har länge varit en viktig kugge i det svenska landslaget. Från sin roll på mittfältet har hon representerat Sverige i EM, VM och OS. Så sent som i juli var hon lagkapten i det Sverige som bittert åkte ur EM mot värdlandet Nederländerna i kvartsfinalen. 

Till vardags har Seger tillhört Lyon, dit hon flyttade förra sommaren efter en sejour i Paris Saint-Germain. Nu är det klart att tiden i Lyon stannar vid ett år då hon väljer att återvända hem till Sverige för att spela i FC Rosengård.

– Jag är otroligt glad att få komma till en klubb som FC Rosengård och kunna bidra med min erfarenhet och rutin till ett redan framgångsrikt lag. Äntligen får jag komma hem och kämpa om nya titlar med laget som jag alltid drömt om att få spela i, säger Seger till klubbens hemsida.

Seger kommer att spela i tröja nummer 17 och återförenas därmed med annan av Sveriges viktigaste kuggar i Lotta Schelin. 

Vann Champions League med Lyon

– Vi är otroligt glada att kunna presentera Caroline Seger som ny spelare i FC Rosengård. Caroline är en spelare som under många år betytt mycket för svenska landslagets framgångar. Hennes internationella erfarenhet som spelare kommer att tillföra mycket till vår klubb och även som förebild för våra unga spelare, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran.

Caroline Seger var med och vann Champions League i juni tillsammans med sitt Lyon men spenderade hela matchen på bänken och var i efterhand kritisk till tränaren Gerard Precheur. Trots att Precheur lämnat klubben lämnar alltså även Seger.

FC Rosengård vann Damallsvenskan 2015 men förra året vann Segers gamla klubb Linköping FC. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.