Calle Wede korsbandsskadad – kommer opereras

Örgrytes mittfältare Calle Wede knäskadades i mötet med Västerås och det befarades allvarligt. Nu kommer beskedet att så är fallet. Wede har både ådragit sig en korsbandsskada och en fraktur.
– Han kommer opereras inom några veckor, säger Örgrytes lagläkare Lars Peterson.

ANNONS
|

Det var under måndagskvällen som Örgryte IS stod för en stark vändning mot Västerås när man med två mål i slutskedet av matchen lyckades förvandla underläge till en 2–1-seger.

Men segern kostade.

Mittfältaren Calle Wede åkte nämligen på en skada och blev liggandes med rejäla smärtor. Kort efter matchen fanns det också stor oro i Öis-lägret.

– Han har starka symtom på en allvarlig skada på det främre korsbandet, sa Örgrytes lagläkare Lars Peterson till GP.

Nu har beskedet kommit och det visade sig att Lars Peterson var helt rätt ute.

Det var i samband med att Calle Wede skulle täcka bollen som olyckan var framme. I samband med en vändning fick han en tackling och knät vred sig. För honom kom inte beskedet om att korsbandet är av som någon överraskning.

ANNONS

– Jag kände det direkt, hur det klickade till i knät.

Det är heller inte första gången han drar ett korsband – den gången var det vänster knä och nu har höger knä drabbats.

– Det tänkte jag ändå, att det var skönt att det inte vara samma knä i alla fall, säger Calle Wede.

”Finns frakturer”

Han har skadat det främre korsbandet där det nedre fästet är helt avslitet och han har ingen stabiliserande funktion i knäet – men det stannar inte där.

– I övrigt har han ådragit sig en kompressionsskada i märgbenet på lårbenet. Det finns frakturer på benstumparna där. Det tar sex veckor, men det är inget i jämförelse med korsbandsskadan, säger Lars Peterson.

Nu har Calle Wede en operation att vänta.

– Han kommer opereras inom några veckor. Han får ta det lite lugnare efter operationen med tanke på kompressionsskadan, men annars är det samma rehabtid som vanligt, säger Lars Peterson.

– Det är ju en seg rehab men jag vet att om jag gör den noggrant så blir det bra. Så var det med vänstra knät så jag hoppas det går lika bra den här gången, säger Calle Wede.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS