Calle Johansson lånas ut till Randers

Calle Johansson lämnar IFK Göteborg. 28-åringen lånas ut till danska Randers till sommaren – men skåningen kan bli kvar i Danmark efter det första halvåret.

ANNONS
|

Under tisdagen ryktades det att IFK Göteborgs mittback var och besökte en annan klubb.

På tisdag eftermiddag stod det klart att klubben ifråga var Randers FC – och att parterna har kommit överens om en utlåning till sommaren med en köpoption inbakad i kontraktet.

Ser fram emot en ny liga

Johansson har ett år kvar på kontraktet med IFK Göteborg och blir alltså nu utlånad till den Randers. Till Blåvitts hemsida säger han:

– Det ska bli spännande att prova på en ny liga och jag har hört mycket gott om Randers. Samtidigt vill jag tacka Blåvitt för vår tid tillsammans. Det har varit ett privilegium att få spela på ett fullsatt Gamla Ullevi med fantastiska supportrar, säger han.

ANNONS

Klubbdirektören Håkan Mild berättar för hemsidan att han är nöjd med det bud som kommit in och att det gynnar alla parter.

– Detta var en lösning som passade bra. Vi får se hur det blir i sommar när lånet löper ut och Randers har möjlighet att nyttja köpoptionen.

LÄS MER:Sebastian Hausner om flytten – och det värsta han vet

LÄS MER:Värvningsanalys av IFK Göteborgs Sebastian Hausner

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS