Bris stoppar kampanj med John Guidetti efter stödet till Hasan Cetinkaya

AIK:s John Guidetti stoppas från att synas i en kampanj med Bris.
Detta efter han försvarat fotbollsagenten Hasan Cetinkaya, som varit föremål för en uppmärksammad granskning gjord av Expressen och Fotboll Sthlm.
– Vi riskminimerade helt enkelt, säger Maja Dahl, press- och opinionsansvarig på Bris, till Expressen.

ANNONS
|

Förra veckan publicerade Expressen och Fotboll Sthlm en granskning om Sveriges mäktigaste fotbollsagent Hasan Cetinkaya. Granskningen visar kopplingar mellan agenturen och den gängkriminella miljön, något som Cetinkaya bestämt tillbakavisar.

Efter granskningen gick en rad spelare ut och försvarade agenten, bland annat landslagsspelarna Viktor Gyökeres, Robin Olsen och Hugo Larsson och AIK:s tidigare landslagsspelare John Guidetti. Cetinkaya själv gick i en intervju med Fotbollskanalen ut och kallade publiceringen kriminell och sa att han skulle vidta rättsliga åtgärder mot tidningarna bakom granskningen.

Nu får dock granskningen konsekvenser för en av Hasan Cetinkayas spelare. Expressen skriver att John Guidetti skulle vara med i en ny kampanj från Bris (Barnens rätt i samhället), men nu stoppas han på grund av stödet till agenten.

ANNONS

Bris: Riskminimering

Maja Dahl, press- och opinionsansvarig på Bris, säger till tidningen att kampanjen handlar om att synliggöra barn som på olika sätt påverkas av gängkriminalitet. Den bygger på att kända profiler läser upp samtal som kommit till Bris stödlinje. John Guidetti skulle varit en av dem som syntes i kampanjen.

– Vi har nu valt att inte ha med honom med risk för att det skulle bli en annan diskussion än den vi vill nå ut med, säger Maja Dahl till Expressen.

Hon utvecklar:

– När vi samarbetar med olika aktörer tittar vi på vad det finns för andra saker runt de här personerna. Finns det en risk att man börjar prata om något annat? I det här fallet såg vi att det finns en risk för att man inte skulle prata om barn som befinner sig i den här situationen, och deras behov av stöd. I stället skulle det kunna bli en diskussion om John är rätt person att vara med i kampanjen. Och vi vill inte ha den diskussionen.

Dahl säger att Bris och John Guidetti haft kontakt kring att han tagits bort från kampanjen och hon säger att han inte tycker att petningen är något konstigt.

ANNONS

LÄS MER:Spelarna stöttar Hasan Cetinkaya – makthavarna håller tyst

ANNONS