Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Magnus Perhsson hamnade i ett uppmärksammat bråk med egna fansen efter Kalmars förlust mot Falkenbergs FF. Bild: SUVAD MRKONJIC
Magnus Perhsson hamnade i ett uppmärksammat bråk med egna fansen efter Kalmars förlust mot Falkenbergs FF. Bild: SUVAD MRKONJIC

Bråkade med fansen – tränaren avgår inför ödesmatchen

Magnus Pehrsson hamnade i ett verbalt bråk med de egna supportrarna efter en förlust mot Falkenberg.
Nu väljer Kalmar FF-tränaren att avgå – dagar innan ödesmatchen mot Sirius.
– Det är ett tråkigt beslut att ta, det här laget behöver inte en elefant i rummet, säger Magnus Pehrsson under torsdagens presskonferens.

Det har varit långt från harmoniskt i de småländska skogarna. Kalmar FF har haft en tung säsong och slåss i detta nu för ett säkrat kontrakt i allsvenskan.

Därav blev det rejält ilsket på Guldfågelns arena efter tunga förlusten i bottenmötet mot Falkenbergs FF. Efter matchen klev gick tränare Magnus Perhsson fram till supportrarna och en verbalt bråk drog igång, något som fångades på film och snabbt cirkulerade på sociala medier.

Efter förlusten hemma mot Falkenberg i lördags hamnade Pehrsson också i hård ordväxling med några KFF-fans, och i måndags saknades tränaren på lagets träning.

– Han hade fru och barn med sig på matchen mot Falkenberg och de fick uppleva den här händelsen som utspelade sig efter matchen. Det är klart att barn inte är vana vid den typen av situationer och han kände då att han behövde ägna den dagen åt att ta hand om familjen och barnen, säger klubbchefen Mattias Rosenlund till Fotbollskanalen.

Avgår inför ödesmatchen

Nu står det klart att Magnus Pehrsson avgår som tränare för Kalmar FF med bara två dagar kvar till säsongens avslutande ödesmatch borta mot Sirius, enligt ett pressmeddelande från den allsvenska klubben.

Under torsdagen hölls en presskonferens där Pehrsson motiverade sitt beslut.

– Jag har erfarenhet av att när det blir rörigt och att fokus ligger på olika saker blir det svårt för en trupp att prestera. Det är ett tråkigt beslut att ta, det här laget behöver inte en elefant i rummet, vilket jag har varit. Det är bättre att Jens Nilsson leder laget.

Han kommenterade även hur han upplevt tiden efter bråket med supportrarna.

– Det som har hänt i veckan har skapat splittringar. Jag stod upp mot ett väldigt aggressivt och hatfullt beteende, och i efterspelet blev det väldigt lite stöttning. Jag tycker att det blev fel att man bara suddas bort ur allas medvetande, det är ett samhällsproblem, säger Pehrsson och fortsätter.

Ödesmatch stundar

Beskedet att Pehrsson avgår kommer med bara två dagar kvar till säsongens avslutande ödesmatch borta mot Sirius. Mardrömsscenariot för Kalmar på lördag är förlust mot Sirius samtidigt som både Falkenberg och Sundsvall vinner sina matcher.

Då åker KFF ur allsvenskan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.