André Calisir och Kristopher Da Graca skadades båda i matchen mot Varberg.
André Calisir och Kristopher Da Graca skadades båda i matchen mot Varberg. Bild: Bildbyrån

Blåvitt om mittbacksparet: ”Får vidare behandling”

André Calisir och Kristopher Da Graca blev båda skadade och fick avbryta IFK Göteborgs möte med Varberg. Kommer mittbacksduon vara spelredo redan på måndag när laget möter Mjällby?
– Vi utesluter inte något, säger IFK Göteborgs fysioterapeut Calle Persson.

ANNONS
|

IFK Göteborg besegrade Varberg med 2–1 efter att Patrik Karlsson Lagemyr blivit stor matchhjälte under slutminuterna med sitt segermål. Detta trots att Blåvitt fick en riktigt tung start på matchen.

Inte nog med att man hamnade i underläge så skadades både André Calisir och Kristopher Da Graca inom loppet av någon minut och ingen av mittbackarna kunde spela vidare.

– Vi visste att det skulle bli en hel del kamp då Varberg är ett aggressivt lag. Men jag hade inte förväntat oss en sådan halvlek. Jag klandrar inte Varberg, de behöver spela så för att ta poäng. Men det är upp till domaren att skydda våra spelare. Jag tycker det var tydligt från första minut att vi inte fick se det idag, sa Poya Asbaghi till GP efter matchen och fortsatte sedan:

ANNONS

– Jag sa till honom (domaren) att jag förväntade mig att han skulle inte bara döma utan även skydda spelarna. Han tyckte att han hade gjort rätt. Men den tacklingen på ”Koffe” är inte bara gult, det är ett grovt rött kort. Den tacklingen hade kunnat undvikas genom att man hade satt tonen från första början. Nu fick vi istället ”Koffe” skadad och gud vet hur länge han är borta.

”Behöver tid”

När IFK Göteborg tränade under midsommaraftons förmiddag var vaken André Calisir eller Kristopher Da Graca medverkande.

Calle Persson, fysioterapeut i IFK Göteborg, säger så här om duons status:

– Det finns inte så mycket att säga mer än att de fick smällar som gjorde att de inte kunde spela klart matchen. De får vidare behandling de närmaste dagarna och sedan får vi se vilket håll det pekar åt, säger Persson och fortsätter:

– Vi behöver tid för att kunna utvärdera.

Kan du säga någonting om deras chanser att medverka mot Mjällby på måndag?

– Vi utesluter inte något. Vi håller alla dörrar öppna och gör allt vi kan för att få dem redo så snart som möjligt, säger Calle Persson.

ANNONS