Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Blev mamma i december – nu gör Elin Rubensson comeback

I slutet av december blev Elin Rubensson mamma.
Under lördagen kommer hon göra comeback på fotbollsplanen när BK Häcken cupspelar mot Linköpings FC.
– Jag är lite nervös, säger hon.

Efter segrar mot Växjö DFF (1–0) och Lidköpings FK (8–1) rullar BK Häckens gruppspel i svenska cupen vidare med match mot Linköpings FC under lördagen.

Med i den gulsvarta truppen till det mötet finns Elin Rubensson, 27-åringen som blev mamma så sent som den 22 december i fjol.

LÄS MER: Elin och Filip Rubensson om livet som föräldrar och turbulensen i Göteborg FC

Och inte nog med det: BK Häcken-tränaren Mats Gren avslöjar redan nu att Rubensson kommer få ett gäng minuter i matchen.

De första sedan barnafödandet därmed.

– Hon sitter på bänken, men ska få speltid, berättar Gren.

Och Elin Rubensson hon är taggad.

– Det är väldigt kul! Jag har väntat väldigt länge på det här och på den här dagen, säger hon och fortsätter:

– Lite nervös är jag faktiskt ... jag har räknat på det och det är 545 dagar sedan jag gjorde en tävlingsmatch senast i september 2019. Det är ett bra, bra tag sedan.

Du är så nervös?

– Ja, det är jag. Jag har höga krav på mig själv och det har jag alltid haft. Jag har aldrig varit borta såhär länge och det blir lite som att börja om på nytt. Jag har ändå fått ett par träningsveckor nu och kommit in i det mer och mer.

Hur är formen?

– Man vill ju aldrig skämma ut sig när man spelar och det är lite tuffare nu då jag inte är i min vanliga form. Det är en ny situation för mig men det är bara att ta sig an det och jag har aldrig varit såhär motiverad.

Gått snabbare att ta sig tillbaka

Ja, frånvaron har gjort att saknaden efter fotbollen varit stor och kärleken till sporten vuxit på nytt.

– Jag har saknat det väldigt, väldigt mycket. Det är en speciell känsla när man är borta så länge, säger hon.

Hur långt har du kvar till toppformen?

– Det är svårt att säga. Just nu är det den fysiska biten som jag behöver jobba upp. Sen tar det en sekund extra med beslut och så men det kommer ju mer man spelar. Det är bara att ha tålamod och fortsätta att träna på. Jag känner att jag blir bättre för varje dag.

Planen från början var att börja träna i mitten av mars. Elin Rubensson själv ställde in siktet på seriestarten men återkomsten har gått smidigare än väntat.

– Allt har gått väldigt bra och det har gått snabbare än planen. Nu ska det bara bli kul att åka till match igen och vara med på en matchdag, byta om och allt det där runtomkring. Jag har verkligen saknat det, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.