Blekt IFK Göteborg kryssade mot Helsingborg

Giorgi Kharaishvili såldes nyligen till Ungern och de offensiva alternativen börjar bli få för Roland Nilsson. Men förstärkning är att vänta då IFK Göteborg är på jakt efter offensiv kraft.
– Vi tittar på vad vi kan göra, säger Roland Nilsson.

ANNONS
|

En ganska svag första halvlek mot Halmstad följdes upp av en bättre andra halvlek. Mot Degerfors var det samma sak för ett IFK Göteborg som då fick extra fart efter att gästerna dragit på sig en utvisning.

Mot Helsingborg då?

Jo, där blev det på nytt en svag första halvlek.

Den stora skillnaden nu?

Det blev inte särskilt mycket bättre efter pausvilan.

– Försvarsspelet satt bättre idag och vi fick hålla nollan. Vi tyckte att det var dags att stänga igen och hålla tätt och det var positivt. Tyvärr fick vi inte igång vårt passningsspel även om vi hade några stunder i matchen. Det var bra att se att när vi väl gör det vi ska då var det bra. Men kvalitén fanns inte riktigt där idag, säger Roland Nilsson.

ANNONS

”Vi slarvar lite i koncentrationen”

LÄS MER:Jörgen Lennartsson ställs mot IFK Göteborg – och sin egen son

Har ni fokuserat för mycket på försvarsspelet?

– Nja. Det är nog mer tredje matchen på kort tid för oss och träningar mellan matcherna. Spelarna är inte helt hundra i kroppen så att säga och när man är det då är det lätt att man slarvar lite i koncentrationen och inte riktig orkar hålla den.

Tre träningsmatcher är avklarade för IFK Göteborg. Tre träningsmatcher som alla slutade med ett oavgjort resultat. Men Roland Nilsson ser ändå bitar i spelet som han gillar.

– Vi har tagit kliv framåt i varje match sedan första matchen mot Halmstad och sen nya kliv mot Degerfors och nu ytterligare kliv mot Helsingborg. Vi är på rätt väg men det finns fortfarande mycket kvar att rätta till, säger han.

Under fredagen blev det klart att Giorgi Kharaishvili lämnar IFK Göteborg. Detta då yttern sålts till ungerska, Ferencvaros och Roland Nilssons offensiva alternativ minskat än mer efter utrensningen som skett på Kamratgården under vintern.

IFK Göteborg ger sig ut på spelarjakt

Men efter försäljningen av Kharaishvili så är IFK Göteborg nu ute på jakt efter förstärkningar.

– Vi vill ju behålla våra duktiga spelare men vi vet också att i sitter i en sits då spelarna gärna vill testa när sådana här lägen dyker upp. I hans läge så hade han ju varit här i tre år och när chansen kommer då förstår man ju hans tänk. Det är bara att önska honom lycka till, säger Roland Nilsson och fortsätter:

ANNONS

– Samtidigt så innebär det att vi tittar på vad vi kan göra.

Ni ska ersätta honom?

– Ja. Det jobbet är redan igång.

Hoppas du ha det klart redan till tävlingspremiären mot Sandviken?

– Det får vi se. Det är inte så att vi har scoutat och har en spelare klar utan vi har satt igång det arbetet nu och sen får vi se vad vi kan hitta.

Nu väntar en veckas träning.

Därefter startar tävlingssäsongen då gruppspelet i Svenska cupen drar igång och för IFK Göteborgs del innebär det att möta Sandvikens IF på hemmaplan.

Då hoppas ”Rolle” få se mer av sina spelare.

– När det blir tävlingsmatch så kommer alltid ett par procent till, säger han.

Så startade IFK Göteborg

Giannis Anestis - Alexander Jallow, Calle Johansson, Mattias Bjärsmyr, Sebastian Eriksson - August Erlingmark, Pontus Wernbloom - Gustaf Norlin, Tobias Sana, Alhassan Yusuf - Robin Söder.

ANNONS