Emil Holm.
Emil Holm. Bild: MATHIAS BERGELD

Blåvitts besked – Emil Holm missar vårsäsongen

"Knäet är skadat och kommer att behöva rehabiliteras under våren". Det är IFK Göteborgs besked kring Emil Holm, 19. Exakt vilken typ av skada ytterbacken har åkt på vill Blåvitt först inte berätta. Sedan säger läkaren Jon Karlsson:
– Holm har drabbats av en ledbandsskada. Vi räknar med att det kommer ta tre månader.

ANNONS
|

Emil Holm fick lite av ett genombrott under förra säsongen när han tog klivet upp i IFK Göteborgs a-lag och gjorde avtryck på sin ytterbacksposition.

Förväntningar var stora inför den här säsongen, men mardrömsstarten på 2020 blev ett faktum under IFK Göteborgs träningsläger i Portugal.

I träningsmatchen mot det portugisiska tredjeligalaget Louletano DC gick Emil Holm hårt mot bollen samtidigt som en motståndare gjorde detsamma från andra hållet. Resultatet blev att IFK-spelaren skadade knäet och skrek av smärta när han gick i marken och så småningom fick bäras av planen på bår.

Det blev sedan kryckor under resterande tiden av lägret för Emil Holm som nu genomgått en röntgen när han åter är på svensk mark och i Göteborg igen.

ANNONS

Och resultatet har kommit.

Emil Holm kommer få ägna vårsäsongen åt rehabilitering.

– Vi undersökte Emils knä direkt under matchen och hade redan då föraningar om vad det kunde vara för typ av skada. Resultatet från magnetröntgen bekräftade detta. Knäet är skadat och kommer att behöva rehabiliteras under våren, säger Calle Persson, IFK Göteborgs fysioterapeut till IFK Göteborgs hemsida.

Mer detaljer än så vill klubben först inte ge kring Holms skada.

"Det som är på hemsidan är det vi kommer kommunicera", skriver sjukgymnast Fredrik Larsson i ett sms.

Calle Persson:

"Har ingen mer info än det som står på hemsidan".

Så, ni vill inte kommunicera exakt vad det är för skada eller exakt hur länge han spås bli borta?

"Precis".

Finns det någon anledning till det?

Den frågan är alltjämt obesvarad.

IFK-läkaren Jon Karlsson berättar dock att det rör sig om en ledbandsskada och att det beräknas ta tre månader innan Holm är tillbaka på fotbollsplanen.

Om det krävs operation eller inte bestäms i dagarna.

Emil Holm säger följande om skadedomen:

– Helt okej ändå, det kunde ha varit värre.

Hur var dagarna fram till att du fick beskedet?

– De var jobbiga. Mentalt gick det upp och ner. Nu känns det skönt att veta vad det är så att man kan börja med rehabiliteringen.

ANNONS
ANNONS