Blåvittprofilen Gunder Bengtsson är död

Han tränade IFK Göteborg under två sejourer där han inte minst vann Uefacupen med klubben. Nu har Gunder Bengtsson gått ur tiden, det bekräftar hans son för GP. Tränarprofilen blev 73 år gammal.

ANNONS
|

Det var år 1983 som Gunder Bengtsson kom till IFK Göteborg för första gången. Då klev han in som assisterande tränare bakom Sven-Göran Eriksson under en säsong som skulle sluta med SM-guld för Blåvitts del.

Guldåret följdes upp med en sväng till Norge innan Bengtsson var tillbaka i IFK Göteborg 1985 och då i rollen som huvudtränare och det var under den här sejouren som han skulle leda Blåvitt till titeln ute i Europa.

Det var nära redan 1986. Efter 3-0-seger mot Barcelona i den första semifinalen i Europacupen såg allt väldigt ljust ut för IFK, som dessvärre skulle åka till Spanien och förlora med samma siffror för att sedan slås ut på straffar.

ANNONS

Året efter skulle revanschen tas i Uefacupen. Laget gick till final där Dundee United väntade. Efter 1-0 på hemmaplan i Göteborg och 1-1 på bortaplan i returmötet var Uefacupguldet säkrat.

För Gunder Bengtsson blev säsongens hans sista i Blåvitt. Därefter väntade Grekland där han tränade Panathinaikos följt av Feyenoord.

Längre tids sjukdom

1992 flyttade han hem till Sverige igen och tränade Örgryte IS under fyra år innan han testade utlandet ytterligare en period. År 2003 blev hans sista år som proffstränare i fotboll. Då lämnade han den norska klubben Molde.

Nu har Gunder Bengtsson gått ur tiden efter en längre tids sjukdom, Gunder somnade in under fredagen, det bekräftar hans son för GP.

Bengtsson kom ursprungligen från Torsby, men bodde i Härjedalen under sina senare år.

Gunder Bengtsson blev 73 år gammal.

ANNONS