Blåvittikonen Jesper Blomqvist hade vapen i omklädningsrummet

1994 tog Jesper Blomqvist, 46, VM-brons och SM-guld. Men han gjorde också lumpen – och råkade en gång få med sig arbetsverktyget, en AK4:a, in i omklädningsrummet.
– Det var rätt tajt med tid där, säger Blomqvist till GT.

ANNONS
|

Fem gånger har han stått som allsvenskt segrare, han har dessutom tagit den berömda trippeln med Manchester United och dessutom tillhörde han det folkkära landslag som 1994 tog VM-brons i USA.

Framgångarna med IFK Göteborg var också många.

LÄS MER: Danny Rose kritiserar återstarten av Premier League

– Det var min viktigaste och kanske roligaste tid rent fotbollsmässigt i karriären. Jag hade några bra år utomlands sen också, men det blev ganska kort i och med skadorna. Åren i IFK Göteborg var fantastiska, och just att vi fick vinna så mycket. Jag ser tillbaka på det med enbart glada minnen, säger han till GT.

ANNONS

Fyra SM-tecken blev det för Blåvitt innan han lämnade för Milan när han var 22 år.

Jesper Blomqvist hade AK4:a i omklädningsrummet

Mitt i brinnande framfart som fotbollsspelare gjorde han även lumpen 1994. Från denna tiden är det det flera situationer som sticker ut för den Tavelsjöfostrade Blomqvist.

LÄS MER: Drack råttgift – var minuter från döden

Efter att IFK Göteborg hade mött Malmö FF på hemmaplan så satte han sig till exempel på MFF:s spelarbuss för att ta sig ner till Skåne.

– Haha, ja så var det. Det är helt galet när man tänker på det i efterhand! Det var för att jag gjorde slutövning nere i Skåne och vi kom överens om att jag skulle med i deras buss efteråt, berättar han.

En annan ytterst udda händelse skedde också efter att han haft lite bråttom under sin tid i lumpen. Då fick han nämligen med sig en AK4:a in i omklädningsrummet. Något som fick lagkamraterna att skratta frenetiskt.

– Haha, ja det stämmer nog. Det var rätt tajt med tid där, säger Blomqvist.

Blåvitt skulle komma att vinna SM-guld 1994 – trots en kanske något tankspridd yttermittfältare i truppen.

LÄS MER: Häcken-talangen kopplas ihop med PL-klubb

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS