Blåvittikonen Jesper Blomqvist hade vapen i omklädningsrummet

1994 tog Jesper Blomqvist, 46, VM-brons och SM-guld. Men han gjorde också lumpen – och råkade en gång få med sig arbetsverktyget, en AK4:a, in i omklädningsrummet.
– Det var rätt tajt med tid där, säger Blomqvist till GT.

ANNONS
|

Fem gånger har han stått som allsvenskt segrare, han har dessutom tagit den berömda trippeln med Manchester United och dessutom tillhörde han det folkkära landslag som 1994 tog VM-brons i USA.

Framgångarna med IFK Göteborg var också många.

LÄS MER: Danny Rose kritiserar återstarten av Premier League

– Det var min viktigaste och kanske roligaste tid rent fotbollsmässigt i karriären. Jag hade några bra år utomlands sen också, men det blev ganska kort i och med skadorna. Åren i IFK Göteborg var fantastiska, och just att vi fick vinna så mycket. Jag ser tillbaka på det med enbart glada minnen, säger han till GT.

ANNONS

Fyra SM-tecken blev det för Blåvitt innan han lämnade för Milan när han var 22 år.

Jesper Blomqvist hade AK4:a i omklädningsrummet

Mitt i brinnande framfart som fotbollsspelare gjorde han även lumpen 1994. Från denna tiden är det det flera situationer som sticker ut för den Tavelsjöfostrade Blomqvist.

LÄS MER: Drack råttgift – var minuter från döden

Efter att IFK Göteborg hade mött Malmö FF på hemmaplan så satte han sig till exempel på MFF:s spelarbuss för att ta sig ner till Skåne.

– Haha, ja så var det. Det är helt galet när man tänker på det i efterhand! Det var för att jag gjorde slutövning nere i Skåne och vi kom överens om att jag skulle med i deras buss efteråt, berättar han.

En annan ytterst udda händelse skedde också efter att han haft lite bråttom under sin tid i lumpen. Då fick han nämligen med sig en AK4:a in i omklädningsrummet. Något som fick lagkamraterna att skratta frenetiskt.

– Haha, ja det stämmer nog. Det var rätt tajt med tid där, säger Blomqvist.

Blåvitt skulle komma att vinna SM-guld 1994 – trots en kanske något tankspridd yttermittfältare i truppen.

LÄS MER: Häcken-talangen kopplas ihop med PL-klubb

ANNONS