Blåvitt-spelaren skadad – vred sig i smärtor

IFK Göteborgs ytterback Emil Holm skadade sig under lagets träningsmatch i Portugal. Efter ett hopslag i samband med en duell vred han sig i smärtor och bars sedan ut på bår.
– Det är tungt nu, säger 19-åringen efter matchen.

ANNONS
|

IFK Göteborg är på träningsläger i Portugal och spelade under torsdagen träningsmatch mot det portugisiska tredjeligalaget Louletano.

Då var olyckan framme för lagets stortalang Emil Holm.

Efter en dryg halvtimmes spel gick ytterbacken in i en duell mot en motståndare. Båda spelare nådde bollen samtidigt vilket resulterade i ett kraftigt hopslag. Efter smällen skrek Holm ut sin smärta mot bänken samtidigt som han tog sig åt vänster knä.

Holm fick omedelbar hjälp av sjukvårdare och fick sedan bäras ut på bår från planen.

– Där smällde det rejält. Man hörde ljudet när de sparkade ihop. Båda spelarna sparkade mot bollen, men det kan ju bli en överbelastning mot knät. Inga fler knäskador nu i Blåvitt, sa C Mores kommentator Mats Lillja i sändningen.

ANNONS

Efter matchen mötte Emil Holm media med lindat vänsterknä och kryckor.

– Jag vet inte så mycket än. Det gjorde ont men jag försöker att inte tänka på det så mycket så får vi se vad som händer de närmsta dagarna, säger han.

Om skadesituationen säger Holm:

– Det blev ett motlägg och så hade jag kanske inte riktigt full balans, jag vet inte vad jag ska säga mer. I början gjorde det inte så ont men sen när jag kom ut gjorde det ont, det var ingen skön känsla. Det är tungt nu.

LÄS MER:Söder om stödet till Holm: "Det mesta löser sig – det var väl ungefär så jag sa"

Vad händer nu?

– Vi vet inte så mycket än. Nu ska vi tillbaka till resorten och ta det lugnt.

IFK Göteborgs sjukgymnast Fredrik Larsson säger att det inte är aktuellt att direkt åka till sjukhus och kolla upp skadan.

– Vi tar det närmsta dagarna och ser vart det tar vägen. Just nu tar vi en dag i taget, säger han.

Emil Holm ersattes i matchen av nyförvärvet Alexander Jallow. Holm var kvar på arenan och undersöktes av IFK Göteborgs stab.

IFK Göteborg drabbades av två tunga knäskador under förra säsongen. Då var det Patrik Karlsson Lagemyr och Rasmus Wikström som båda två slet av sina korsband.

ANNONS

IFK Göteborg förlorade matchen mot Louletano med 2–1.

LÄS MER:Blåvitt tappade segern – på mindre än en minut

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS