Emil Holm mår efter omständigheterna okej idag, enligt Blåvitts läkare Jon Karlsson.
Emil Holm mår efter omständigheterna okej idag, enligt Blåvitts läkare Jon Karlsson. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Blåvitt-läkaren: "Gör att vi är extra försiktiga"

Emil Holm ådrog sig en hjärnskakning i matchen mot Elfsborg, hans andra på bara ett års tid. Det gör att Blåvitt kommer vara extra varsamma i hans rehabilitering.
– Jag kommer måste förhöra honom mer om hur lång tid det tog för honom att komma tillbaka från den förra, säger IFK Göteborgs lagläkare Jon Karlsson.

ANNONS

Det var under tilläggstiden i den andra halvleken som situationen inträffade där IFK Göteborg-talangen Emil Holm sänktes.

Den 19-årige försvarsspelaren fick en smäll mot huvudet och blev liggandes innan han med läkarhjälp kunde ta sig av planen, men han var rejält groggy.

Blåvittlägret kunde snabbt konstatera att det rörde sig om en hjärnskakning. Så låter domen även dagen efter.

– Han har fått en hjärnskakning, men han har kunnat sova i natt och mådde mycket bättre nu på morgonen. Vi har tittat på bilderna på smällen och sett att han får armen i ansiktet och inte direkt mot huvudet och det är bra. Han har sagt att han har ont i tänderna, men det är ingenting som är trasigt där, säger IFK Göteborgs lagläkare Jon Karlsson.

ANNONS

Lugnande nyheter, trots omständigheterna, men det är ändå en sak som gör att Blåvitt kommer få vara försiktiga med att sätta Emil Holm i träning igen.

För bara ett år sedan hade han hjärnskakning senast.

– Vi har en match kvar och han är dessutom avstängd efter tre gula kort i den matchen så det finns absolut ingen anledning att stressa. Han är en ung spelare som är duktig med huvudet och i luftrummet. Hans nick mot Elfsborg är nog vår farligaste chans. Han kommer att kliva in i hjärntrappan nu och vila. Sedan kan han börja träna lite lätt och simma, men vi går in i försäsong och har inte satt upp de individuella programmen för spelarna ännu, säger Karlsson.

Kommer ni få vara extra varsamma i och med att han är ung och hade hjärnskakning för bara ett år sedan?

– Precis. Det kommer vi få vara.

Att han är en huvudspelare som är stark i luftrummet, är det ett problem med tanke på det här?

– Nej, det är svårt att säga just nu. Jag kommer att förhöra honom lite mer om hur länge det tog för honom att komma tillbaka från den förra hjärnskakningen, säger Jon Karlsson.

ANNONS
ANNONS