Blåvitt-anställd hotad och utsatt för skadegörelse

IFK Göteborg meddelade under måndagen att en av föreningens medarbetare utsatts för ”hot och skadegörelse vid sin bostad”.
– Vårt fokus är på att stötta individen och vi har rutiner för det, säger klubbdirektör Håkan Mild.

ANNONS
|

När IFK Göteborg gästade Malmö FF i helgen spelade båda lagen i specialdesignade matchställ i regnbågsfärger.

– När frågan kom upp i samband med World Pride om en gemensam manifestation för allas lika värde, var det naturligt och givet för oss att vara med, sa IFK Göteborgs hållbarhetsansvarige Elisabeth Anderton om initiativet som presenterades i fredags.

Efter lördagens match, som IFK Göteborg vann med 3–2, utsattes en anställd hos IFK Göteborg för hot och skadegörelse vid sitt hem.

Klubben skriver att budskap lämnats på platsen som har ”direkt koppling till den manifestation för allas lika värde som IFK Göteborg gjorde i fredags”.

ANNONS

Hotet riktades mot en tjänsteperson och en brottsutredning har startats.

”Vi kommer att fortsätta ta ställning för ett samhälle där alla har rätt att vara sig själva och där alla människor är lika mycket värda”, skriver Blåvitt vidare i uttalandet.

Håkan Mild: ”Vi har rutiner för det”

Klubbdirektör Håkan Mild bekräftar för GP att skadegörelsen skedde efter matchen mot Malmö FF.

Däremot väljer han att inte säga mycket mer än så.

– Vi preciserar inte ytterligare utan förhåller oss utifrån det som sagts. Vårt fokus är på att stötta individen och vi har rutiner för det. Jag har inte mer kommentarer än det, säger Håkan Mild.

Inför matchen där laget spelade i regnbågsfärgat matchställ sa Håkan Mild:

– Alla är lika mycket värda och ska kunna vara sig själva. Alla ska känna sig välkomna i IFK Göteborg. Det är precis i linje både med svensk fotbolls uppförandekod och med det vi som kamratförening bygger på.

LÄS MER:IFK Göteborg möter Malmö FF i regnbågsfärger

ANNONS