Samuel Ohlsson är Blåvitts försvarsgeneral i derbyt mot BK Häcken i U21-allsvenskan.
Samuel Ohlsson är Blåvitts försvarsgeneral i derbyt mot BK Häcken i U21-allsvenskan. Bild: KRISTER ANDERSSON

Blåvitts talang inför derbyt: "Brukar smälla"

Han gjorde sin första a-lagsmatch från start med IFK Göteborg i cupmötet med Astrio. Nu ska Samuel Ohlsson ta detaljerna han fått med sig till U21-derbyt mot BK Häcken.
– Jag är väldigt taggad, säger försvarstalangen.

ANNONS
|

Blåvitt har haft ett antal juniorspelare i truppen den här säsongen. Inte minst under träningarna och en av spelarna som fått en hel del tid med representationslaget på Kamratgården är Samuel Ohlsson.

I maj fick han göra sin allsvenska debut med ett inhopp mot Sirius, men i cupmatchen mot Astrio (som Blåvitt vann med 4–0) fick den 18-årige försvararen göra sitt första framträdande i a-lagets startelva.

– Att starta en match för IFK Göteborg är någonting man alltid velat göra. Jag tycker att det kändes bra. De var bättre än ett division 4-lag och var också väldigt taggade vilket vi visste på förhand att de skulle vara, säger Samuel Ohlsson.

ANNONS

Försvarspjäsen, som är lillebror till Blåvitts lagkapten Sebastian Ohlsson, upplever själv att han gått framåt väldigt mycket under träningstiden med a-laget och han börjat anpassa sig till nivån.

– I början var det tufft, men jag har känt att det gått bättre och bättre för varje träning och nu tycker jag att det känns bra. Man kommer in i det mer och mer. Det är klart högre tempo, men jag har blivit bättre både fotbollsmässigt, fysiskt och mentalt och fått med mig mycket tricks, säger Ohlsson som givetvis har förhoppningar på mer speltid i a-laget under hösten.

– Det är klart, men jag fokuserar inte på det utan försöker bara ta varje träning och varje match för att bli bättre. Det är det jag koncentrerar mig på.

Under tisdagen väntar en ny match för Ohlsson och då är det U21-derby mot BK Häcken det handlar om. En match som IFK-talangen inte har det minsta svårt att tända till inför.

– Det ska bli en riktigt kul match och båda brukar alltid komma med ett bra lag. Det blir jämna matcher och det brukar smälla. Båda kommer verkligen vilja vinna. Jag är väldigt taggad, säger Ohlsson.

Tar du med dig tricksen du lärt dig i a-laget till U21-matcherna?

ANNONS

– Ja, absolut och jag tycker att det har hjälpt mig väldigt mycket, säger Samuel Ohlsson.

Förutom Samuel Ohlsson finns även Hannes Lennartsson med i truppen mot Häcken. Lennartsson som är son till den tidigare IFK Göteborgtränaren Jörgen Lennartsson.

GP direktsänder derbymötet i U21-allsvenskan mellan BK Häcken och IFK Göteborg på Bravida arena. Sändningen börjar 16.55 och avspark är 17.00.

Så ställer Blåvitt upp mot Häcken:

Tom Amos – Emil Holm, Hugo Moldin, Samuel Ohlsson, Adil Titi – Tim van Assema, Ishak Shamoun, Alfons Nygaard – Sargon Abraham, Edvin Andersson, Edvin Dahlqvist.

Avbytare:

Elliot Källander, Marcus Thörnqvist, Oscar Vilhelmsson, Erik Reis, William Sandford, Jesper Tollinsson, Hannes Lennartsson.

ANNONS