Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Blåvitt-stjärnan ser ut att missa mötet med FCK

IFK Göteborg ser ut att behöva klara sig utan Giorgi Kharaishvili mot FC Köpenhamn.
Yttern fanns inte med under lagets onsdagsträning – den sista inför kvalmötet till Europa League.

Det har inte varit någon rolig säsong för Giorgi Kharaishvili. Skador har stört. Mest i fötterna.

Yttern klev av derbyt mot BK Häcken i slutet av juli med smärtor i den vänstra. Han blev borta från matchspel i nästan två månader efter det.

Mot Falkenbergs FF senast, när Kharaishvili gjorde sin första start sedan comebacken, var olyckan framme igen. Yttern blev liggande efter en duell och tog sig på nytt åt fötterna – den högra nu.

Det gick inte att spela vidare.

IFK Göteborg tycktes hoppas att skadan inte skulle vara lika allvarlig den här gången. Till en början ville klubben inte räkna bort spel i torsdagens Europa League-kvalmötet med FC Köpenhamn.

– Vi tar det dag för dag, konstaterade fysioterapeut Calle Persson under tisdagen.

Huvudtränaren Roland Nilsson under måndagen:

– När det gäller medicinska saker brukar jag inte göra något annat än att invänta besked. Är han okej på onsdag så att han kan träna så är han det. Är han inte det blir det svårt att kunna vara med på torsdag.

När onsdagens träning väl kom så fanns Giorgi Kharaishvili inte med det blåvita laget ute på Ullevis gräsmatta. Därmed ser det inte bli något spel mot FC Köpenhamn.

IFK Göteborg höll presskonferens vid 12.15. Ett definitivt besked såg ut att kunna lämnas då – men icke.

– Giorgi var inte med på träningen i dag, men när det gäller det medicinska så är det den staben som ska uttala sig om det, konstaterade Roland Nilsson där.

En kort stund senare meddelade IFK Göteborg att matchtruppen till mötet med FCK presenteras först under torsdagen. Och att några ytterligare kommentarer kring Kharaishvili inte skulle lämnas. Ytterns exakta skadestatus mörkas därmed.

Såhär sa Nilsson i måndags om att eventuellt behöva klara sig utan Giorgi Kharaishvili:

– En frisk Giorgi är en härlig spelare, men är man inte helt frisk är man inte lika bra helt enkelt.

Saknades på onsdagens träning gjorde även Robin Söder och Noah Alexandersson. Sebastian Eriksson, som har varit borta på grund av skada sedan mötet med Mjällby AIF i slutet av augusti, fanns dock med och skulle därmed kanske kunna komma till spel mot FCK.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.