Hosam Aiesh och Tobias Sana.
Hosam Aiesh och Tobias Sana. Bild: Bildbyrån

Blåvitt dubbelvärvar – Aiesh och Sana presenterade

Hosam Aiesh, 24, är klar för IFK Göteborg. Tobias Sana, 30, är klar för IFK Göteborg. Duon presenterades under lördagskvällen.
– Det känns makalöst bra, säger sportchef Kennet Andersson.

ANNONS
|

IFK Göteborg har gjort klart med två värvningar.

Dels Hosam Aiesh från Östersund. 24-åringen köps loss för omkring fem miljoner.

Dels Tobias Sana. 30-åringen, som tidigare har representerat IFK Göteborg, kommer senast från danska Århus.

Båda har skrivit kontrakt över säsongen 2022.

När GP når sportchef Kennet Andersson är han jublande glad.

– Det känns naturligtvis bra, jättebra! Det är spelartyper och spelare som vi har efterlyst och jobbat efter hela gänget. Alla är väldigt, väldigt överens om att det här är bra för laget och truppen – nu och i framtiden, säger han.

Om Aiesh:

– Det var riktigt häftigt när vi fick vibbar på att han var intresserad av oss. Ibland kanske det kan kännas som ett långskott, men man måste undersöka och se om det fungerar. Sedan måste tajmingen vara rätt.

ANNONS

Andersson tillägger:

– Det blir svårt att få hit någon om man inte frågar och försöker.

Om Sana:

– Det känns riktigt, jäkla bra. Vi får hem en ung, hungrig 30-åring som är fruktansvärt sugen på spela i Blåvitt.

Fler nyförvärv kan vara påväg

Till IFK Göteborgs hemsida säger Tobias Sana själv följande om återkomsten till IFK Göteborg:

– Jag har drömt om att få chansen att komma tillbaka. Nu var första gången jag fick frågan sedan jag lämnade för Ajax 2012 och jag kände direkt att jag vill ta den här möjligheten. Jag har pratat med folk i IFK Göteborgs ledning, med familj och vänner om vad det innebär att jag kommer tillbaka. Jag förstår och respekterar att det lär bli reaktioner och att folk har sina åsikter, säger han och syftar på det som inträffade på Gamla Ullevi 2016.

Tobias Sana tillhörde Malmö FF då och fick ett knallskott kastat mot sig. Sana reagerade med att kasta en hörnflagga mot publiken.

Matchen avbröts.

– Jag blev jäkligt rädd och oerhört chockad. Sedan var det fel och dumt av mig att kasta hörnflaggan och det är givetvis något jag ångrar, men jag har gått vidare och lagt det bakom mig. Förhoppningsvis kan alla supportrar, tillsammans med mig, blicka framåt. Jag kommer att försöka visa varje dag ute på planen vad det betyder för mig att spela för Blåvitt, att vara tillbaka på Kamratgården, att åter få tillhöra klubben i mitt hjärta. Dessutom vara ett stöd och bidra med mina erfarenheter till alla unga spelare som finns i truppen, säger Sana.

ANNONS

Hosam Aiesh om sin flytt:

– Jag var ofta och kollade på Blåvitt och det fanns naturligtvis i bakhuvudet hur det skulle vara att spela i en så anrik klubb. Nu tog det några år och genom en del andra klubbar, men det Fkänns fantastiskt att få möjligheten. Vad jag kan lova alla blåvita supportrar är att jag alltid går för tre poäng och vinster.

Både Aiesh och Sana kommer finnas med på IFK Göteborgs söndagsträning.

Förutom Aiesh och Sana har IFK Göteborg kopplats samman med Jönköpings Södras Alexander Jallow – och Örgrytes Alexander Bernhardsson. På frågan om fler nyförvärv är på väg svarar Kennet Andersson:

– Det vet man aldrig!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS