BK Häcken värvar vänsterback

BK Häcken förstärker. Vänsterbacken Nikola Gulan, 31, är klar för klubben.
– En meriterad spelare som kan spela på många positioner. Vänsterback, innerback och central mittfältare, säger Martin Ericsson, assisterande sportchef.

ANNONS
|

Leonard Zuta försvann till Italien och Lecce i somras. Nu har BK Häcken hittat en ny vänsterback.

Enligt uppgifter till GP har Nikola Gulan skrivit på ett kontrakt säsongen ut med option på ett år till.

31-årige Gulan har tidigare representerat klubbar som Fiorentina (sju Serie A-matcher) och Mallorca (30 LaLiga2-matcher). Allra senast dock Hapoel Haifa – en klubb han lämna när hans kontrakt gick ut i augusti.

Övergången blev klar innan fönstret stängde, men eftersom det har varit strul med inresetillstånd (Gulan är från det Serbien som inte är med i EU) har någon presentation inte skett.

 Serbiens U21-landslag i Glumslöv inför U21-EM i Sverige 2009. Nikola Gulan, Häckens nya rekryt, till höger i bild.
Serbiens U21-landslag i Glumslöv inför U21-EM i Sverige 2009. Nikola Gulan, Häckens nya rekryt, till höger i bild. Bild: BJÖRN LINDGREN / TT

Nu ska dock allt vara klart och Gulan ska kunna vara spelklar till helgens möte med Mjällby AIF.

ANNONS

Efter BK Häckens 0–0-möte med Helsingborgs IF bekräftade Martin Ericsson, assisterande sportchef, GP:s uppgifter gällande Nikola Gulan. 31-åringen är klar för klubben.

– En meriterad spelare som kan spela på många positioner. Vänsterback, innerback och central mittfältare. Han har en gedigen meritlista, säger Martin Ericsson.

– Han har inte spelat matcher på någon månad, så vi får se lite utifrån form och så. Men vi hoppas att han kan vara med direkt.

Hur hittade ni honom?

– Vi fick ju bara ta in kontraktslösa spelare, därför blev det en speciell marknad. Därför också ett kortare kontrakt när man inte känner varandra lika bra. Vi har sett honom på video och fått en stor gnutta information från källor vi litar på. Vi hoppas att han kan komma in och stötta laget under de här sista sju matcherna. Bidra med sin rutin och sin kunskap så att vi stärks ytterligare.

ANNONS