BK Häcken värvar Even Hovland

BK Häcken förstärker sin trupp ytterligare inför kommande säsong. Senaste nyförvärvet är norska mittbacken Even Hovland, 32, som skrivit på för Hisingsklubben över säsongen 2023.

ANNONS
|

När Rasmus Lindgren och Joona Toivio lämnade truppen efter säsongen 2021 var det mycket rutin som försvann på backsidan i BK Häcken. Därför plockar klubben nu in den rutinerade norske mittbacken Even Hovland. Han ansluter från norska Rosenborg efter årsskiftet.

– Even tillför en naturlig erfarenhet som vi mister i försvarsledet inför 2022. Han är en solid och klok försvarare. Med sin snabbhet och smartness bidrar han till att vi kan stå högt med vår backlinje och med sin passningsfot att vi kan bygga och fördela spelet från de bakre leden, säger sportchef Martin Ericsson till klubbens hemsida.

ANNONS

Norsk mästare med två klubbar

Hovland är norsk mästare med både Rosenborg och Molde och mellan 2014-2017 tillhörde han tyska Nürnberg. Flytten till Sverige blir således 32-åringens andra utlandsäventyr i karriären.

– Jag tror och hoppas att vi ska lyfta oss från årets säsong, vi vill förstås vara med högre upp än så. Jag har fortsatta ambitioner och lust för att lyckas här i Häcken också. Förhoppningsvis kan vi göra det bra här så vi kan vinna både cuptiteln, som klubben vunnit tidigare, men också vara med och kämpa om guldet mot Malmö som vann i år, säger Hovland om flytten till Hisingen.

Hovland har spelat 28 landskamper för Norge, där han haft Per-Mathias Högmo som förbundskapten under en del av tiden.

Sedan tidigare har BK Häcken gjort klart med den ivorianske mittfältstalangen Amane Romeo, Oscar Uddenäs från IFK Värnamo, Jesper Ljung som ny assisterande tränare, norska högerbacken Tomas Totland samt utnyttjat köpoptionen på Franklin Tebo.

ANNONS