Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

BK Häcken värvar danska från Frankrike

Nej från Linda Sembrant, men ja från Luna Gevitz.
Precis som GP kunde avslöja förstärkte BK Häcken sin allsvenska trupp med 26-årig dansk mittback från Guingamp.
– Att få spela Champions League igen lockar såklart väldigt mycket, säger Gevitz i ett pressmeddelande.

I jakten på att bygga en slagkraftig trupp inför premiäråret som BK Häcken har fokus för Göteborgs damallsvenska fotbollslag legat på backuppsättningen.

Nyligen kunde GP berätta att klubben ställt in siktet på landslagsveteranen Linda Sembrant. Därifrån blev det nej tack. Förklaringen är att 33-åringen planerar att fortsätta i Juventus ytterligare en säsong.

LÄS MER: Häckens drömvärvning – från Juventus

Då riktades blicken istället mot Frankrike och fjolårets ligasexa Guingamp, från vilka man nu värvat danska mittbacken Luna Gevitz.

Vilket GP kunde avslöja tidigare under tisdagen.

26-åringen är en defensivt stark spelare och har länge varit på gränsen till det danska landslaget. Hon har också spelat Champions League-fotboll för Fortuna Hjörring.

Som GP kunde rapportera är kontraktet skrivet på två år.

– Det känns väldigt spännande att få komma till BK Häcken och få vara del av den här satsningen som görs. Laget slåss om guldet i en bra liga och att få spela Champions League igen lockar såklart väldigt mycket. Jag utvecklades mycket som spelare i Frankrike och tror och hoppas att jag kan ta ytterligare kliv här, säger Gevitz i ett pressmeddelande.

Tränare Mats Gren om senaste nyförvärvet.

– Vi får in en defensivt otroligt duktig spelare och jag tror att hon kommer passa bra in i det sätt vi spelar. Hon är mån om att utvecklas vidare hos oss och den erfarenheten hon tar med sig hit tror jag kommer vara nyttig för laget. Gevitz har också en bra passningsfot och kommer kunna bidra såväl defensivt som offensivt.

Sedan tidigare har BK Häcken fyra försvarsspelare i truppen. Meriterade Emma Kullberg, unga Elma Junttila-Nelhage, rehabiliterande Beata Kollmats och nya Lotta Ökvist.

”Det ska bli bättre”

Mats Gren har sagt att behovet av nya spelare är mellan tre och fyra.

– Efter landslagssamlingen hoppas vi att vi ska ha några nyförvärv inne, så att vi känner att vi kan jobba på hela truppen och jobba stort. Det har blivit lite smått och litet. Det är inte optimalt, men ska bli bättre, har Häckens tränare som fått truppbygget delegerat till sig av sportchefen Martin Ericsson sagt.

Danmarks Luna Gevitz och Sveriges Mimmi Larsson i kamp om bollen under fjolårets Algarve cup. Bild: Janerik Henriksson/TT
Danmarks Luna Gevitz och Sveriges Mimmi Larsson i kamp om bollen under fjolårets Algarve cup. Bild: Janerik Henriksson/TT

Efter värvningen av Luna Gevitz återstår ytterligare en försvarslucka att fylla i truppen.

LÄS MER: Häckens glädjebesked – tre landslagsspelare tillbaka

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.