Bjöd hemlös på Premier League-fotboll

Liverpoolsupportern Ross Jenkins bjöd en av stadens hemlösa på Premier League-fotboll. Och nu verkar det som att den fina gesten gav mer effekt än han kunnat ana.

ANNONS
|

Jenkins gick förbi hemlöse Darren på vägen till jobbet varje dag. Efter en tid började han köpa kaffe till dem och de munhöggs om vilket av stadens rivaliserande lag – Liverpool och Everton – som är bäst.

Läs också: Afghansk pojke ska få träffa Leo Messi.

Runt jul började Jenkins fundera, han vill göra något för sin hemlöse vän. Och i stället för att spendera alla sina pengar på julklappar och mat valde han att köpa två biljetter till en Evertonmatch.

– När jag berättade det för honom började han gråta och gav mig den bästa kramen någonsin, säger Jenkins till Liverpool Echo och fortsätter:

ANNONS

– Vi hade det riktigt bra på matchen, han var så tacksam och erbjöd sig att köpa kaffe.

Men sagan om de två fotbollssupportrarna slutar inte där. Darren, som blev hemlös efter att hans flickvän dog och han hamnade i en depression, har kommit på fötter igen. Han har nu fått tag å en lägenhet och jobbar deltid.

– Jag brukade dricka kaffe med Darren på gatorna, sedan gjorde jag det på Goodison Park, nu dricker vi det i hans lägenhet.

Ross Jenkins hoppas att hans initiativ kan inspirera andra att göra något liknande. Och visar att det kan räcka med en relativt liten gest för att få upp hoppet och vända en människas liv.

ANNONS