Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MAXIM THORÉ
Bild: MAXIM THORÉ

Billy Nordström klar för Öster

Han lämnade Blåvitt för BP förra vintern. Nu flyttar Billy Nordström vidare. Vänsterbacken är klar för Öster.
– Det känns otroligt bra att vara här, i en så pass fin och anrik klubb som Östers IF är, säger Nordström till Östers hemsida.

Efter 13 år i IFK Göteborg lämnade Billy Nordström förra vintern Blåvitt.

– Det var lite av ett ömsesidigt beslut. Jag träffade Jonas (Olsson, sportchef) och han berättade hur de kände och jag sa hur jag såg på det. Vi var överens om att det bästa var att gå skilda vägar på ett så bra sätt som det går. Det är inga hard feelings inblandade här utan det var bäst för båda, sa Nordström till GP när det stod klart att han skulle lämna.

Snart efter beslutet att lämna Blåvitt blev vänsterbacken klar för en flytt till Stockholm och Brommapojkarna. Men året i BP blev motigt. Laget som 2018 åkte ur allsvenskan klarade inte av omställningen till superettan utan åkte raka vägen ner till division 1.

Billy Nordström kommer dock inte följa med BP ner i division 1. För under fredagen presenterades han av Öster.

24-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Växjöklubben.

– Det känns otroligt bra att vara här, i en så pass fin och anrik klubb som Östers IF är. Fick en fin magkänsla efter samtalet med Denis (Velic) och jag ser mycket fram emot starten på säsongen. Vi siktar så högt som möjligt nästa år, men i min mening så tillhör Östers IF Allsvenskan och dit vill jag tillsammans med klubben, säger Nordström till klubbens hemsida.

– Billy har varit på vår radar tidigare och när nu möjligheten fanns att plocka honom till oss så slog vi till. En väldigt skolad och passningsskicklig fotbollsspelare, en ytterback av hög Superettan-klass som har rutin både från Allsvenskan och Superettan, vilket jag tycker är viktigt, säger Öster-tränaren Denis Velic.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.