Besvikelse för Rasmus Wikström efter sen förlust mot IFK Göteborg

Samtidigt som Gamla Ullevi fullkomligt exploderade i jubel efter Gustaf Norlins avgörande mål var stämningen hos Mjällby AIF en helt annan.
– Vi är absolut inte nöjda med vår match och vår prestation, säger Rasmus Wikström, som tidigare spelat för hemmalaget.

ANNONS

Efter en åtta matcher lång segerlös svit på Gamla Ullevi kunde Blåvitt efter tisdagskvällen stoltsera med vinst över Mjällby. Matchen såg länge ut att sluta mållöst, men i den 89:e minuten kunde Gustaf Norlin bryta den tradiga sviten när han nickade in det matchavgörande målet.

Efter matchen uttryckte det förlorande lagets mittback, den Göteborgsfostrade Rasmus Wikström, sin besvikelse över förlusten.

– Det är en match där vi känner att vi inte alls kommer upp i nivå. En poäng hade varit rättvist och vad vi hoppades på när matchen blev som den blev. Det var det vi kämpade för i slutet. Tyvärr räckte det inte.

ANNONS

Wikström, född i Göteborg och uppvuxen i Partille, var en del av IFK Göteborgs juniorlag mellan 2014 och 2018 innan han tog klivet upp till seniorlaget säsongen 18/19. Där blev det dock endast tre framträdanden i den blåvita tröjan innan en allvarlig korsbandsskada satte stopp för den fortsatta resan tillsammans med Blåvitt.

Efter flera säsonger i Danmark landade Wikström så på svensk mark igen när han värvades till Mjällby AIF förra augusti. Återkomsten till Gamla Ullevi blev däremot inte som mittbacken önskat.

– Jag hoppades att det skulle bli en roligare kväll för oss. Men det var speciellt. Jag har spelat här i många år, såklart det är en speciell klubb för mig.

Trots förlusten är inte Wikström orolig för att den ska sätta käppar i hjulet för Mjällbys starka inledning av säsongen. Just nu sitter man på en fjärdeplats i serien med en tredjedel spelad – klubbens bästa start någonsin på en säsong i Allsvenskan.

– Vi har haft tre matcher där allting flutit på bra och alla matcher kommer inte vara så på ett år. Det blir sådana här matcher och då gäller det att ta poäng. Nu förlorar vi idag, men nej, jag tror inte det påverkar laget någonting.

ANNONS

Rasmus Wikström

Född: 18 mars 2001, Göteborg.

Statistik: 4 framträdanden och 1 mål för Mjällby AIF i Allsvenskan 2024.

Tidigare klubbar: IFK Göteborg 2018-2021, lån till AFC Eskilstuna 2021, Brøndby IF 2021-2023, lån till Sønderjyske 2022-2023.

LÄS MER:Blåvitt vann efter sent mål – stor glädje på Gamla Ullevi

LÄS MER:Blåvita veteranernas lättnad efter segern: ”Superskönt”

LÄS MER:Fem punkter från IFK Göteborgs seger mot Mjällby AIF

ANNONS