Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

Bernhardsson lämnar Öis – så stor är prislappen

Alexander Bernhardsson, 21, har gjort stor succé i Öis sedan han kom från Sävedalen. Nu flyttar han dock vidare och lämnar för allsvenska Elfsborg, enligt uppgifter till GP i en övergång som kan bli värd två miljoner kronor.

Det var få som hade koll på Alexander Bernhardsson för ett år sedan när han anslöt till Öis från Sävedalen i division 2. Men den vindsnabbe yttern spelade till sig en plats i Thomas Askebrands startelva och tog stora kliv under säsongen som gick.

Redan i somras började de allsvenska klubbarna att få upp ögonen för yttern och IFK Göteborg var tidigt där och visade intresse för Bernhardsson som då valde att skriva på ett tvåårs-kontrakt med Öis istället.

– Just nu känner jag att jag behöver träningen här, matcherna och speltiden. Jag känner att Öis tror på mig och ger mig chansen. Jag tror att jag kommer utvecklas ännu mer nästa år, sa han till GP då.

Så stor är prislappen

Men två år till blir det inte i Öis.

För enligt uppgifter till GP är det helt klart med en övergång till allsvenska Elfsborg som därmed vinner dragkampen om Alexander Bernhardsson i kamp med bland annat BK Häcken och IFK Göteborg.

Enligt uppgifter till GP landar övergångssumman på totalt två miljoner kronor med olika bonusar inkluderade, samtidigt som Öis även fått med en vidareförsäljningsklausul. Något som blir ett välkommet tillskott för kassakistan hos Öis som kommer behöva användas med tanke på att klubben tappat en rad tunga namn under vintern.

Spelare som David Engström, Jakob Lindström och nu även Alexander Bernhardsson.

"Jättetråkigt att tappa Alexander"

Kontraktet med Elfsborg ska vara skrivet över fem år, något som tydligt visar att den allsvenska klubben tror på Alexander Bernhardsson inför framtiden.

Senare under fredagen bekräftades övergången av klubbarna.

– Givetvis jättetråkigt att tappa Alexander men samtidigt är det ett bra kvitto på att vi återigen lyckats ta en spelare från lägre divisioner och förvalta dennes talang så att spelaren är intressant för svensk elitfotbolls högsta nivå. All credd till vår scoutingverksamhet, ledarstaben och hans lagkamrater som han jobbat med under året, säger Öis sportchef Igor Krulj till klubbens hemsida.

– Självklart är det tråkigt att lämna alla fina människor och supportrar som har stöttat en och betytt väldigt mycket för en. Nu är man taggad på ett nytt äventyr i min karriär och göra det så bra som möjligt, säger Alexander Bernhardsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.