Gustav Berggren tror att Häcken behöver se upp med Elfsborgs kontringar inför söndagens möte på Bravida.
Gustav Berggren tror att Häcken behöver se upp med Elfsborgs kontringar inför söndagens möte på Bravida. Bild: MATHIAS BERGELD

Berggren: ”Något snack om SM-guld är det inte än”

Serieledning och möjlighet till ett miniryck i toppen av tabellen vid vinst mot Elfsborg under söndagen. Ändå vill Häckens Gustav Berggren inte börja drömma om SM-guld.
– Det fick vi ju lära oss den hårda vägen förra året.

ANNONS
|

Efter krysset senast mot Hammarby borta väntar återigen tufft motstånd för Häcken under söndagen när Elfsborg gästar Bravida.

Elfsborg har fyra raka utan förlust och kommer senast från en storseger mot Varberg där hallänningarna besegrades med 4-1.

BK Häckens mittfältsankare Gustav Berggren menar att serieledaren får se upp med boråsarnas erkänt fina omställningsspel under söndagens drabbning.

– Framförallt kontringar är ju dem riktigt farliga på. Det känns som vi måste vara noga med bollen på deras planhalva och ta vara på de chanser vi själva skapar.

Nyckeln till att hantera Elfsborg tror han ligger i att vara tålmodiga och noggranna i spelet med boll.

ANNONS

– Vi har väl pratat lite om att vi vill etablera ännu lite mer spel på motståndarens planhalva. Då kommer man ju upp med hela laget och tappar man då boll har vi större chans att vinna tillbaka den. Så det är väl det vi mest fokuserat på för att undvika den här Hawaii-fotbollen som bara svänger fram och tillbaka.

Även om Häcken gått som tåget i årets allsvenska finns det detaljer att slipa på.

Hisingslaget såg länge ut att gå emot en meriterande bortaseger på Tele 2 mot Hammarby men släppte in två mål de sista tio minuterna i samband med fasta situationer.

– Det har vi väl gnuggat lite extra i veckan så vi inte ska råka ut för det där igen. För vi har ju släppt rätt mycket mål på fasta, säger Gustav Berggren.

Efter att ha adresserat problemet under veckans träningar tror han att laget kommer vara tätare under söndagens drabbning.

– En anledning är väl att laget vi mött har gjort det bra och sett lite hål i vår strategi. Men nu har vi vässat lite på det och hoppas det blir lite mer kompakt mot Elfsborg.

”Då skulle ju några sticka ut hakan lite”

Hisingslaget har inte förlorat en match sedan derbytorsken mot Blåvitt i april och innan krysset mot Hammarby hade laget fem raka segrar i allsvenskan.

ANNONS

Laget toppar tabellen på målskillnad före AIK som har två matcher mer spelade och därefter Djurgården och Hammarby som möts drygt två timmar innan Häckens match under söndagen.

Men trots det gynnsamma läget vill inte Gustav Berggren börja fantisera om något SM-guld än.

– De där SM-guldsfrågorna fick vi förra säsongen efter den fina försäsongen vi gjorde. Då skulle ju några sticka ut hakan lite. Det fick vi ju lära oss den hårda vägen förra året, så något snack om SM-guld är det inte än.

Istället har det blivit fokus på att ta en match åt gången och vara i nuet.

Även om Gustav Berggren själv känner att det är ett klyschigt svar på frågan om lagets ambitioner med säsongen.

– Det är det här extremt tråkiga och vanliga svaret att vi tar en match i taget. Det är klart det är kul när man håller till i toppen av tabellen istället för botten, men vi försöker ta det med ro.

Trots att Häckenmittfältaren inte vill lägga alltför stor vikt vid tabelläget har han koll på att Elfsborg fått upp farten efter en trög inledning.

Han är beredd på en intensiv kamp på Bravidas konstgräs under söndagen.

– Jag personligen tittar inte jättemycket i tabellen. Sen vet jag att Elfsborg är med och slåss strax där bakom och eftersom jag spelat i allsvenskan i så många år vet jag att Elfsborg är ett bra lag. Så det är klart att oavsett om de ligger högt upp eller i mitten brukar det bli tuffa matcher mot dem.

ANNONS

BK Häcken

Läget i laget: Bénie Traoré och Filip Trpcevski är långtidsskadande och där inte tillgängliga för spel. Kristoffer Lund är redo för spel efter smällen han fick mot Hammarby. Även Peter Abrahamsson är tillbaka från sin avstängning.

Trolig startelva mot Elfsborg (4-3-3-3)

Peter Abrahamsson– Tomas Totland, Even Hovland, Johan Hammar, Kristoffer Lund – Mikkel Rygaars, Gustav Berggren, Samuel Gustafson, Blair Turgott, Alexander Jeremjeff – Oscar Uddenäs.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS