Berg erkänner: "Faktiskt inte inne"

ANNONS
|

Marcus Berg kom till den viktiga landskampen med strålande form och facit: nio mål på sex senaste matcherna med Panathinaikos – och dessutom med nytt personligt rekord sedan han blev professionell fotbollsspelare (18 ligamål hittills den här säsongen).

Det syntes i vårkvällen på nationalarenan att 30-åringen verkligen är inne i ett skönt stim för tillfället.

Han var inblandad i det mesta som blågult skapade framåt.

Redan efter drygt en minut revs han ner i straffområdet – men utan att domaren blåste. 17 minuter senare hände samma sak. Berg föll, men den här gången tyckte den österrikiske domaren Harald Lechner att Sverige skulle ha straff.

ANNONS

Emil Forsberg tog hand om den.

– Vi hade bra bolltempo hela den första halvleken och borde kanske fått lite mer utdelning då. Jag hade en nick jag borde fått på mål i bra läge och en annan jättechans också, säger Marcus Berg.

Långa stunder var det spel mot ett mål, på en planhalva.

Och Berg sprang, skarvade, ryckte sönder det vitryska försvaret – men fick vänta tills matchen kröp upp mot en timme innan han kom med i målprotokollet. Marcus Berg vann en nickduell, den vitryske målvakten Andrej Gorbunov tvekade – och bollen gick in i mål. Eller gjorde den det?

TV-bilderna visade rätt tydligt att inte hela bollen var över mållinjen.

– Bollen kändes inne därute på planen – men nu har jag sett repriserna och den var faktiskt inte inne, säger Marcus Berg, och fortsätter:

– Men det är att det är skönt att vi gör lite mål – det är alltid kul. Vi har en hel del nya spelare och en ny förbundskapten, så varje sådan här seger känns, säger Marcus Berg.

Efter det där 3–0-målet dog matchen. Vitryssland hade fram till dess inte orkat anfalla något – och nu gick den lilla luft som fanns kvar i dem ur. Även Marcus Berg mattades, efter en mycket stark insats i 60 minuter som mycket väl kunde ha resulterat i ett eller ett par mål till.

ANNONS

Samarbetet med Ola Toivonen fungerade sådär, mest beroende på Toivonen var matchotränad och ofta fejtajmad.

– Jag tycker att jag själv har fått mer rutin och trygghet i mitt spel den senaste tiden. Och ju mer vi spelar tillsammans i det här laget, desto mer lär vi känna varandra både på och utanför planen, säger Marcus Berg.

Jakob Johansson, den förre Blåvitt-mittfältaren, bytte av en lätt skadad Albin Ekdal i 69:e minuten.

– Alla som är med här vill spela och bidra, men det viktigaste är trots allt att vi vann. Det var lite avslagen match när jag kom in, men jag tycker ändå att det kändes rätt okej, säger Jakob Johansson.

ANNONS