Benjamin Nygren om utfrysningen i Genk

Benjamin Nygren fick ett tufft första år som utlandsproffs. I belgiska Genk blev han utfryst av tränaren.
– Kunde komma sju minuter innan matchen började och säga ”du är på läktaren i dag”, säger den förre IFK Göteborg-talangen till GT.

ANNONS
|

Sommaren 2019 såldes Benjamin Nygren av IFK Göteborg till belgiska Genk och blev Blåvitts dyraste försäljning någonsin.

Nygrens första utlandsår blev dock inte vad han hoppats på. Han fick starta första ligamatchen och blev där målskytt. I den andra matchen byttes han ut i halvtid och efter det fick han ingen mer speltid i ligan den säsongen.

– Jag fick aldrig någon förklaring alls. Tränaren pratade inte något med mig. Jag tänkte som man ofta får lära sig i Sverige, att det bara gäller att fortsätta träna bra och jobba hårt så löser det sig. Jag gjorde det och försökte verkligen. Jag tyckte jag tränade väldigt bra. Men jag var ändå 19:e man 12–14 gånger under säsongen. Tränaren kunde komma sju minuter innan matchen började och säga ”du är på läktaren i dag”, säger 19-åringen till GT.

ANNONS

Till varje match togs 19 spelare ut och det var sedan 18 spelare som fick vara med i truppen, en fick se matchen från läktaren. Ofta var det Nygren och han berättar att han kände sig utfryst.

– Ja, ja, absolut. Jag förstår faktiskt inte... Det är jävligt tufft när man match efter match förbereder sig och tänker att man tränat bra och borde få vara med på bänken och kanske även få spela. Sen värmer man upp, det känns bra, man tar på sig GPS:en, matchtröjan och överdragskläderna... Sen precis när man ska gå ut, då kommer tränaren och säger ”du är inte på bänken, du är på läktaren”. Då får man ta av sig allt igen, duscha och sen gå upp och sätta sig på läktaren. Fine om det händer en gång, men när det händer över tio gånger är det riktigt tufft.

Bild: VINCENT VAN DOORNICK

LÄS MER:Benjamin Nygren har testat positiv för covid-19

Fick covid-19

Tränaren Felice Mazzu fick sparken i november, in kom Hannes Wolf och just som Nygren i våras börjat vinna den nye tränarens förtroende slog corona till och Nygren blev själv smittad. När han kom tillbaka var tränaren återigen utbytt och Nygren fick återigen se sig utanför truppen.

I början av oktober i år kom beskedet att Benjamin Nygren lånas ut till nederländska Heerenveen och där har han fått en smakstart med två mål och två assist på två matcher.

ANNONS

LÄS MER:Benjamin Nygren lämnar Belgien – lånas ut till Heerenveen

Trots det tuffa året i Genk säger Nygren att han inte någon gång ångrat flytten från IFK Göteborg till Belgien.

– Nej, faktiskt inte. Jag ångrar inte det för fem öre och kommer aldrig att göra det. Det visste jag redan när jag tog beslutet att lämna Blåvitt. Många får inte ens en sådan chans och får jag den vill jag ta den. Hellre att jag tar chansen och att det går åt helvete än att jag inte vågar ta den, säger han till GT.

Bild: ISOSPORT
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS