Benjamin Arapovic och Teodor Wålemark lämnar Häcken

Fostrade i Häcken – men offer för en hård konkurrens. Nu väljer klubben att släppa Benjamin Arapovic, 20, och Teodor Wålemark ,19. Den sistnämnde är klar för spel i superettan och Ljungskile.
– För att ta nästa kliv så är Ljungskile det bästa alternativet för mig, säger Wålemark på klubbens hemsida.

ANNONS
|

Kontraktet var skrivet över säsongen 2021 – men redan nu står det klart att Teodor Wålemark får lämna Häcken.

I samförstånd med klubben har kontraktet brutits och den 19-årige talangen, som är fostrad i Häcken, siktar nu på att utvecklas vidare i superettan och Ljungskile.

– Jag känner att jag behöver A-lagsfotboll och att på riktigt konkurrera varje vecka om att starta. Det känner jag inte riktigt att jag gör här. Jag vill komma närmare en elva i A-lagsfotboll och jag tror att det är absolut bäst för min utveckling att gå till Ljungskile, säger han på klubbens hemsida.

ANNONS

Wålemark är inte den enda unga förmågan som nu släpps av Häcken. Även Benjamin Arapovic lämnar Gulsvart.

"Har spelat här hela mitt liv"

20-årigen har haft ett skadehelvete med två korsbandsskador och suttit på ett utgående A-lagskontrakt. Nu meddelar Häcken att kontraktet inte kommer att förlängas på, Arapovic får helt enkelt söka sig vidare

– ”Benji” spelar på en position där vi har många duktiga spelare och det är kanske dessutom den starkaste sidan även i akademin – därför har vi kommit fram till det här, säger sportchef Sonny Karlsson på Häckens hemsida.

Likt Wålemark är Arapovic fostrad i klubben. Nu blickar han framåt mot nya möjligheter.

– Självklart är det tråkigt för jag har spelat här hela mitt liv, men samtidigt vill jag spela matcher och det är svårt för mig att göra det här. Jag har sagt att målet det här året har varit att få några matcher och vara skadefri säsongen ut, och det klarade jag. För min karriär är det bäst att gå vidare nu, det är dags för mig att spela A-lagsfotboll, säger han.

ANNONS