BK Häckens Bénie Adama Traore och IK Gauthiods Erik Forsblad.
BK Häckens Bénie Adama Traore och IK Gauthiods Erik Forsblad. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Bénie Traore hade show när BK Häcken vann på nytt

Först en assist, sedan ett mål. Bénie Traore var i fokus när BK Häcken tog andra raka segern i svenska cupens gruppspel.
– Det var en skicklig match, säger tränaren Andreas Alm.

ANNONS
|

IK Gauthiod, hemmahörande i division 2. BK Häcken hade inga problem med att slå hål på dem under lördagen.

Det tog inte ens fyra minuter.

Bénie Traore avancerade centralt innan han släppte ut bollen till höger. Godswill Ekpolo stormade fram, tittade upp och placerade lugnt in bollen i det bortre hörnet.

0–1.

LÄS MER:Rasmus Lindgren om framtidstankarna och utgående kontraktet

Fler mål skulle komma. 0–2, matchminut 57.

Bénie Traore var involverad igen. Nu som avslutare.

Nyförvärvet fick bollen utanför straffområdet, väggspelade med Tobias Heintz (ett annat nyförvärv), tunnlade en försvarare och petade avslutningsvis bollen vid sidan om Niklas Eriksson i hemmamålet. Traores första mål i BK Häcken-tröjan.

Toppar grupp 3 inför avslutningen

– Min franska är inte den bästa, vi har en tolk som jag har använt mig av, men det känns som att han kan justera saker också utifrån taktiken. Framförallt blir han också mer bekväm med sina lagkamrater. Sedan är det inte första gången jag ser en spelare från Västafrika som är skicklig på en studsig plan. Han har en naturlig rytm, andra stelnar till lite. Han bara spelar. Det var en skicklig match, säger tränaren Andreas Alm.

ANNONS

BK Häcken gjorde även 0–3 – tio minuter efter 0–2.

Tobias Heintz sköt, Alexander Jeremejeff stötte fram på returen och nickade in bollen i nät.

Matchen slutade så, 0–3 alltså.

I och med det toppat BK Häcken grupp 3 på sex inspelade poäng. Helsingborgs IF, som inte har något att spela för, väntar i den sista omgången.

– Nu har vi saken i egna händer att gå vidare – och möjligheten att ta full pott vilket ofta renderar i att man får hemmaplan i kvartsfinalen. Vi är glada över att vi har skaffat oss den möjligheten, säger Andreas Alm.

LÄS MER:Har lämnat allt – för att jaga drömmen 600 mil hemifrån

Fakta: Så startade BK Häcken

(4–2–3–1): Jonathan Rasheed – Godswill Ekpolo (Yannick Adjoumani, 74), Johan Hammar, Rasmus Lindgren, Oskar Sverrisson – Erik Friberg, Gustav Berggren (Alexander Faltsetas, 74) – Bénie Traore (William Milovanovic, 83), Tobias Heintz (Samir Maarouf, 74), Leo Bengtsson – Alexander Jeremejeff (Leonardo Farah Shahin, 74)

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS